Felajánlotta lemondását Orbán Viktornak az államtitkár, aki szerint már most jobb a magyar egészségügyi ellátás

Feszültté vált Kásler Miklós humánerőforrás-miniszter és Nagy Anikó viszonya, de nem biztos, hogy a miniszterelnök elfogadja a lemondást.

2018. október 2., 16:27

Szerző:

Kész lemondani Nagy Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára - értesült a Népszava. A lap tudomása szerint az egészségügyért felelős államtitkár ezt nem tárcavezetőjével, hanem Orbán Viktor miniszterelnökkel tudatta. Így a kérdés az, rábólint-e Orbán Viktor Nagy Anikó távozására.

A lap szerint amennyiben a miniszterelnök nem fogadja el az államtitkár lemondását, az erős üzenet Kásler Miklósnak, az Emmi vezetője ugyanis a negyedik Orbán-kormány hivatalba lépésekor kisöpörte az egészségügyi ágazat vezetőit, újakat azonban nem nevezett ki, és a területet lényegeben személyes irányítása alá vonta, kihagyva az államtitkárt.

Fotó: weborvos.hu

Amint a 168 Óra is beszámolt róla, hogy Nagy Anikó például állítólag csak a Hivatalos Értesítőből tudta meg, hogy minisztere öt fős irányítótestületet nevezett ki az amúgy az államtitkárság felügyelete alá tartozó Országos Gyógyszerészeti- és Élelmiszer-egészségügyi Intézetbe (OGYÉI). Közben a gyógyszerhatóságot sorra elhagyja a szakembergárda (a helyettes vezetőket sem tudják pótolni), miután az előző igazgatót, Pozsgay Csillát váratlanul menesztették az éléről.

Júniusban Nagy Anikó volt az, akit a TV2 Mokkájában megkérdeztek, hogy mikor lesz jobb, elfogadhatóbb az egészségügyi ellátás, és azt felelte: 

„Már az. A magyar egészségügy nemzetközileg is híresen elfogadott, jó ellátást nyújt, a felszereltségünk európai szintű.”