Érdekelne a 300 forintos leves, ugyanis ha nem kellene főznöm, több időm jutna teleszülni az országot

2019. január 8., 14:00

Szerző:

Visszaütött a Miniszterelnökség tegnapi gyors válasza, csak úgy áradnak a karmelita-menüt rendelő kommentek a Gundel étteremhez. Sokan kérik a 300 forintos füstölt csülkös bablevest, vagy a gyereküket fizetnék be a menüre. Van, aki jelezte, hogy majd 3 év múlva fizet, ha megérkezett a túlórapénze – szúrta ki a hvg.hu.

Gundel nyerte el a megbízást a budai Várba költöző Miniszterelnökség menzájának üzemeltetésére. Ezután Orbán Viktor kommunikációért felelős embere, Kaminski Fanny küldött két fotót a hvg.hu-nak azt bizonyítandó, hogy hiába egy luxusétterem főz majd rájuk, az valójában egy sima menza szolid árakkal. Csakhogy túlságosan is szolid árakkal. Főleg azért – amint azt a 168 Óra összehasonlította –, mert a nem minisztériumi dolgozók a városligeti Gundel étteremben tízszeres árat fizethetnek például a somlói galuskáért. A Budai Várban füstölt csülkös bablevest 300 forintért, burgonyafőzeléket 300 forintért, sertéssültet 800 forintért ehetnek majd a tárca dolgozói.

Fotó: Miniszterelnökség

Néhány az étterem Facebook-oldalára érkezett kommentek közül:

  • Én is szeretnék rendelni menzát Békéscsabára. Itt a kifőzdés kaja is drágább. Ez meg csak a Gundel, na! Ételhordót majd matricáztatom Gundel logóval, aztán a kerítésre ki lesz akasztva. A futár majd csak cserélje meg mindig a telit az üressel. A heti menü ára hétfőnként az éthordóban lesz. Csengetni nem kell, nem vagyunk otthon, mert túlórázunk.
  • Érdekelne a 300 forintos leves, ugyanis, ha nem kellene főznöm, több időm jutna teleszülni az országot!
  • Asztalt szeretnék foglalni 4 főre, és egyben a rendelést is leadnám. 4 Karmelita menüt (2 A-t és 2 B-t kérnék), a végén desszertként somlóit fogyasztanánk. A számlát átutalással fizetném, 36 hónapos fizetési határidővel, amikor megérkezik a túlórapénzem.
  • Jó napot! Szeretném lemondani az asztalfoglalásomat. A barátnőmnek azt ígértem, hogy egy drága étterembe viszem, de így inkább elviszem lángosozni.
  • Azt szeretném önöktől megérdeklődni, hogy a Karmelitás menünél az árban a vidéki kiszállítás is benne van, vagy csak Budapesten szállítanak ki? Az is érdekelne, hogy Széchenyi szabadidős kártyával is lehet fizetni és hogy elfogadják e még az Erzsébet utalványt?
  • A családnak megtetszett az önök által biztosított fordított élű kés, abból szeretnénk kapni, mert még kicsi a gyerek!
  • Összegyűlt a supershop kártyámon 250, be lehet váltani egy somlóira?
  • Ha a menüt kis krumplival és kis kólával kérem, akkor olcsóbb?
  • NetPincéren is fent van a menzakaja?
  • Szerettem volna értékelni a magyar gasztronómia érdekében kifejtett nonprofit tevékenységüket, de nem találom a lehetőséget.