Tízszer annyi pénzért adja az ételt a Gundel étterem a földi halandóknak, mint amennyiért Orbán Viktort eteti a Várban

2019. január 7. 16:30 - szerző: Bíró Veronika

Füstölt csülkös bablevest 300 forintért, burgonyafőzeléket 300 forintért, sertéssültet 800 forintért ehet majd új helyén a Miniszterelnökség munkatársa az átalakított karmelita kolostorban a Gundel menzáján – derül ki a hvg.hu cikkéből.

A portál cikke nyomán korábban mi is megírtuk, hogy a Gundel nyerte el a megbízást a budai Várba költöző Miniszterelnökség menzájának üzemeltetésére, Orbán Viktor kommunikációért felelős embere, a kormányfő Facebook-oldalát is kezelő Kaminski Fanny előzékenyen küldött két fotót azt bizonyítandó, hogy hiába egy nemzetközileg elismert luxusétterem főz majd rájuk, az valójában egy sima menza, hagyományos ételekkel és szolid árakkal.

A somlói galuska például csak 260 forintba kerül majd a tárca éhezőinek.

Az egyik fotó azt mutatja, ahogy a kormányfő a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely társaságában szolidan, tálcáról étkezik.

Fotó: Miniszterelnökség

Összehasonlításként annak már mi néztünk utána, hogy a Gundel étteremben a földi halandók mennyiért lakhatnak jól. Míg a miniszterelnökségi menzán egy húsleves 300, a roston sült csirke sajtmártással 900, köret 360, és a már említett somlói galuska 260 forint, addig a 14. kerületi Gundel étteremben egy hasonló menü ennek sokszorosába kerül. Újházi tyúkhúsleves 2700, tanyasi csirke 2 fogásban 5900, somlói pohárkrém 2700 forint. 

Így a miniszterelnökségi munkatársak 1820 forintból pukkadásig jóllakhatnak, addig a tárcán kívül rekedtek 11 300 forintért ebédelhetnek.