Tízszer annyi pénzért adja az ételt a Gundel étterem a földi halandóknak, mint amennyiért Orbán Viktort eteti a Várban

2019. január 7., 16:30

Szerző: Bíró Veronika

Füstölt csülkös bablevest 300 forintért, burgonyafőzeléket 300 forintért, sertéssültet 800 forintért ehet majd új helyén a Miniszterelnökség munkatársa az átalakított karmelita kolostorban a Gundel menzáján – derül ki a hvg.hu cikkéből.

A portál cikke nyomán korábban mi is megírtuk, hogy a Gundel nyerte el a megbízást a budai Várba költöző Miniszterelnökség menzájának üzemeltetésére, Orbán Viktor kommunikációért felelős embere, a kormányfő Facebook-oldalát is kezelő Kaminski Fanny előzékenyen küldött két fotót azt bizonyítandó, hogy hiába egy nemzetközileg elismert luxusétterem főz majd rájuk, az valójában egy sima menza, hagyományos ételekkel és szolid árakkal.

A somlói galuska például csak 260 forintba kerül majd a tárca éhezőinek.

Az egyik fotó azt mutatja, ahogy a kormányfő a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely társaságában szolidan, tálcáról étkezik.

Fotó: Miniszterelnökség

Összehasonlításként annak már mi néztünk utána, hogy a Gundel étteremben a földi halandók mennyiért lakhatnak jól. Míg a miniszterelnökségi menzán egy húsleves 300, a roston sült csirke sajtmártással 900, köret 360, és a már említett somlói galuska 260 forint, addig a 14. kerületi Gundel étteremben egy hasonló menü ennek sokszorosába kerül. Újházi tyúkhúsleves 2700, tanyasi csirke 2 fogásban 5900, somlói pohárkrém 2700 forint. 

Így a miniszterelnökségi munkatársak 1820 forintból pukkadásig jóllakhatnak, addig a tárcán kívül rekedtek 11 300 forintért ebédelhetnek.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.