Cukkini és tök érik a Videoton beszántott futballpályáján, a rászorulóknak termesztik a zöldséget rajta

2018. június 19., 17:24

Szerző:

Érik a cukkini és a tök az ajkai közösségi kertben, amit az önkormányzat a Videoton régi futballpályáján alakított ki. Hosszú évek óta nem volt meccs, ezért döntött a testület amellett, hogy hasznosítják a területet, és rászorulóknak termesztenek zöldséget rajta. Az RTL Klub Híradója készített riportot a jótékonysági kezdeményezésről.

Korábban a 168 Óra is beszámolt arról, hogy Ajka városa a nem használt területet beszántotta, a területet pedig ingyen civilek rendelkezésére bocsátotta. 

A területet ingyen kapták meg nyugdíjasok, értelmi fogyatékosok, hátrányos helyzetűek. Egyetlen feltételt kötött ki az önkormányzat, hogy a termény tizedét a rászorulóknak kell adni.

Jelenleg 15 parcellán termesztenek zöldséget, de Schwartz Béla MSZP-s polgármester szerint egy újabb szántással 30 parcelláig lehetne ezt növelni, csak ezen a területen. A polgármester elmondta, hogy már most tervezik, hogy jövőre a padragi városrészben is kialakítanak hasonló kertészetet, ahol már nem csak zöldséget, de gyümölcsöt is termesztenének.

A kertnek – mesélik, akik rajta dolgoznak – közösségépítő szerepe is van.

 

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.