A Fidesz-szavazók többsége szerint is elfogadhatatlan volt Bayer Zsolt viselkedése

2019. február 8., 17:12

Szerző:

Még a Fidesz-szavazók szerint sem elfogadható az a hangnem, amit Bayer Zsolt, mint közszereplő megütött a gimnazista Nagy Blankával. Legalábbis ez derült ki az IDEA Intézet január 26. és 28. között végzett közvélemény-kutatásából, amit a 24.hu közölt.

A kormány házi publicistája az Echo Tv-ben azt mondta a tüntetésen a kormányt káromkodva bíráló lányról, hogy csak 18 éves, „és már egy igazi, kretén, barom állat”. Majd később szerencsétlen, nyomorult, ócska kis prolinak nevezte.

A közvélemény-kutatás alapján a Fidesz-KDNP szavazóinak 52 százaléka nem vagy inkább nem tartja elfogadhatónak Bayer Nagy Blankának címzett szavait. Az ellenzéket támogatóknak pedig a 84 százaléka képviseli ezt az álláspontot.

Az IDEA Intézet a miniszterelnököt becsmérlő O1G rövidítéssel kapcsolatban is tett fel kérdéseket. Míg a Fidesz-KDNP támogatóinak 70 százaléka szerint nem vagy inkább nem elfogadható egy miniszterelnököt ilyen jelzőkkel illetni, az ellenzéki szavazóknál csak 19 százalék gondolta ezt, a többi szerint belefér.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.