Nagy Blanka Bayer Zsoltról: Mintha egy gyilkos akart volna megkövezni azért, mert eldobtam egy csikket

2019. január 24., 10:37

Szerző:

Az Orbán-kormány nem kifejezetten tőle fél, hanem attól, hogy a fiatalok kinyilvánítják a véleményüket. És ha minél több fiatal összegyűlik, és kimondja azt, amit érez, akkor megkezdődik a változás folyamata. Azért félnek ettől, mert igazából ők is így kezdték. Egy ilyen rendszert, ami így kezdődött, így is lehet lerombolni

– mondta Nagy Blanka, a december óta tartó ellenzéki tüntetéssorozat egyik hősévé váló kiskunhalasi diáklány abban az interjúban, amelyet a Magyar Narancsnak adott. A diáklány a december 20-i kecskeméti tüntetésen mondott beszédével vált ismertté, amelyen szitokszavak kíséretében szólította fel lemondásra az Orbán-kormányt. Emiaqtt  Bayer Zsolt – aki Nagy Blankától eltérően megbukott a gimnáziumban – nemrég a többi közt kreténnek prolinak nevezte, de Nagy Blanka azt állítja semmilyen érzést nem keltett benne a Magyar Idők publicistájának a kijelentése. 

– Lehet, hogy ez most gonoszul hangzik, de pont mindegy. Azért volt semmilyen érzés, hogy leminősített, mert pont ő minősített le. Ez számomra olyan volt, mintha egy gyilkos akart volna megkövezni azért, mert eldobtam egy csikket

– intézte el az ügyet. Az őt a kormánypárti sajtó részéről érő vádakat azzal rázza le, hogy a lejáratónak szánt cikkeket szerző megjelölése nélkül írják.

– Ezek az emberek magukat sem képesek felvállalni. Valószínűleg ők sem hisznek ebben az egészben

– kockáztatja meg. A szitokszavakat egyébként nem tartja nagy ügynek, szerinte semmivel nem lesz rosszabb vagy jobb a közbeszéd minősége egy-egy trágár kifejezéstől. A beszédeire nem készül sokat, rendszerint tüntetés előtt néhány órával írja meg őket. Legjobban az oktatás helyzete idegesíti Magyarországon, szerinte az egész rendszert át kellene alakítani, és kevesebbet terhet rakni a diákok vállára, de ettől függetlenül nem tudja magát elképzelni hosszú távon külföldön. Színházzal szeretne foglalkozni, hatéves kora óta a Színművészeti Egyetemre készül. Ha találkoznának, Orbán Viktortól először azt kérdezné meg,. hogyan tud a tükörbe nézni.

Nagy Blanka
Fotó: Merész Márton

Az interjúban Nagy Blankát megkérdezik arról is, amire a 168 Óra figyelt fel először, vagyis hogy a december 21-i tüntetésen Nagy Blanka Tom Cruise-nak a Trópusi viharban elhangzó szövegével küldte el a francba az Orbán-kormányt, amire a diáklány úgy válaszol, a korosztálya rengeteget idéz filekből, a testvérei pedig néha egy héten néznek meg valamit újra és újra. Az ő tudattalanjába is így szivároghatott be az idézet.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.