Rogánék szerint a letelepedési kötvények ügye nem bevándorlási kérdés

2017. december 29., 17:25

Szerző:

Kész Zoltán képviselő kérdést intézett a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodának, hogy miért nem kezdeményezett a kormány 20 ezer bevándorló betelepítéséről is nemzeti konzultációt – írja a hvg.hu.

A Kabinetiroda nevében Dömötör Csaba parlamenti államtitkár válaszolt. Azzal kezdi, hogy a letelepedési kötvények programjáról az Országgyűlés gazdasági bizottsága szavazta meg. 

(Megjegyzés: Nem meglepő, mivel a bizottság 15 tagjából 11 Fidesz-KDNP tag.)

Dömötör Csaba
Fotó: MTI - KKM/Burger Zsolt

Dömötör azzal folytatja, hogy a letelepedési kötvények ügye nem bevándorlási kérdés, hanem befektetési kérdés. Azért volt rá szükség, mert a baloldali kormányzás majdnem csődbe vitte az országot, és a magyar gazdaságot finanszírozni kellett. Forrásbevonásra volt szükség, de úgy, hogy ne járjon megszorításokkal. Azóta viszont a gazdaság stabilabb lábakon áll, ezért úgy döntött a kormány, hogy meg lehet szüntetni a programot. Megemlíti, hogy a kötvényt igénylők többszörös biztonsági szűrőn estek át, és a letelepedési engedély bármikor visszavonható.

Az államtitkár válaszában azt is megemlíti, hogy bármely közéleti szereplő kezdeményezhet konzultációt, Kész Zoltánnak is minden lehetősége megvan erre. És természetesen bevándorlókat a baloldal akar Magyarországra telepíteni. A teljes válasz itt olvasható.

Vagyis a Fidesz-KDNP elmúlt nyolc éve után még mindig van mit a baloldal elmúlt nyolc évére kenni. És a több milliárdot felemésztő nemzeti konzultáció az állítólagos Soros-tervről és az állítólagos betelepítésről a kormány szerint fontosabb, mint 20 ezer ember tényleges betelepítése. 15-ször annyi emberé, mint amennyi befogadását az EU kérte az országtól. És igen, Kész Zoltán is nyugodtan kezdeményezhet konzultációt a már megszüntetett programról. Most, hogy a kötvényeket forgalmazó Arton Capitalnél is eltüntették a nyomokat, és az óriási erőkkel folyó nyomozás ellenére sem sikerült még egy gyanúsítottat találni, bárki nyugodtan konzultálhat a kormány által előszeretettel titkolt kötvényekről.