20 ezer gazdag migráns kapott letelepedési engedélyt Orbánéktól

2017. december 8., 09:18

Szerző:

6538 külföldi személy kapott letelepedési engedélyt befektetőként, családegyesítés címszó alatt további 13 300 bevándorló telepedhet le migránsoktól ostromlott szép hazánkban. A számuk azonban magasabb lehet, mert a csak tartózkodási papírokat kapó külföldiekről a bevándorlási hivatal nem vezet elektronikus nyilvántartást, így „ezen adatokról a hivatalnak nem áll módjában tájékoztatást nyújtani” – tudatta a BMH a Lánchíd Rádióval több mint fél évvel a kötvényprogram felfüggesztése után. 

Az élethosszig tartó letelepedéshez való jogot 58 különböző állampolgárságú külföldi bevándorló szerezte meg. Legtöbbjük kínai, de sok a muzulmán is, akik Irakot, Afganisztánt és Iránt, illetve Észak-Afrikát, továbbá Ázsiát hagyták maguk mögött a fényesebb jövő reményében. Érdekes, hogy amerikai, ausztrál és új-zélandi papírokkal is részt vettek a kötvényprogramban.

Fotó: mszp.hu

A letelepedési kötvényprogram 2013 júniusában indult, az ügyfelek tartózkodási engedélyt kaptak, majd fél év után kérvényezhették a letelepedési engedélyt. 2016. július 1-től módosultak a szabályok, és a külföldi egyből letelepedési engedélyt kapott, ebből fakad a létszámadatok közötti eltérés.) Az Orbán-kormány bevándorlást elősegítő programjában tehát legalább 19 885 külföldi vett részt.

Ez azt jelenti, hogy 15-ször annyi bevándorlót engedett be a kabinet, mint amennyi menekült (1294 fő) befogadását kérte az Európai Unió hazánktól. Úgy is mondhatjuk, bőven túlteljesítettük a „Soros-tervet” – emlékeztet a Magyar Nemzet.

A kötvényprogram anyagi szempontból tökéletes bukás volt – írtuk júniusban. A projekt miatt a büdzsét majdnem kilencmilliárd forintos veszteség érte csak a kötvények után fizetett magas kamat miatt. Hasznot csak a közvetítő cégeknek hozott, nekik viszont tetemeset, eddig összesen 113 milliárd forintot. Az üzlet 85 százalékának bevételét egy cég, a kínai ügyfelekre specializált, a Kajmán-szigeteken bejegyzett offshore vállalkozás, a Hungarian Special Debt Fund (HSSDF) vitte.

A vállalkozás egyik legboldogabb kedvezményezettje Kosik Kristóf, Rogán-közeli ügyvéd volt, az ő irodája ötezer eurót (másfél millió forintot) kapott a letelepedni szándékozó kínai ügyfelektől – derült ki még tavasszal.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.