„Nos, ideje volt” – Sallai R. Benedek keményen beleszállt Hadházy Ákosba

2018. június 20., 10:14

Szerző:

Sallai Róbert Benedek, az LMP-ből kizárt, várhatóan napokon belül a pártba visszaveendő politikus nem hazudtolta meg magát, sajátos stílusában reagált Hadházy Ákos volt társelnök távozására:

„Nos, ideje volt. Üstökösként érkezett és sokan bíztunk benne.

Hittük, hogy jó, amit csinál. Hiába intettek óvatosságra akik ismerték: nagyon akartuk, hogy olyan legyen, amilyennek tűnik. Majd megismertük, és nem véletlen fogyott el körülötte a levegő. Nem véletlen nincs barátja.

Könnyű távolról, ismeretlenül kedvelni valakit a FB közösségének, de testközelből ismertük meg, napi szinten szembesültünk személyiségével. Azt, amit rövid pályafutása alatt ártott egy jobb sorsra érdemes politikai közösségnek nem tudom, hogy kiheverhető-e, de így legalább az esélye megteremtődik.

Mennyit ér a szava bármiben is? Itt van két interjú amiben azt állítja: Orbán győzelme esetén fel sem veszi a mandátumát.

https://www.youtube.com/watch?v=1bYDxjUQ0VI

http://www.atv.hu/belfold/20161213-hadhazy-ha-a-fidesz-nyer-kiszallok-a-politikabol

Remélem az LMP tanul ebből az esetből, és az érték nélküli nárcisztikus szerencselovagok ideje leáldozik. Persze ehhez még kell munka és szembenézés. Sok szembenézés” – írta Sallai R. Benedek.

Mint megírtuk, az országgyűlési képviselői mandátumát megtartja, de kilép az LMP-ből Hadházy Ákos volt társelnök, aki a 24.hu-nak adott interjújában beszélt a döntéséről. A kilépést azzal indokolta, hogy az ellenzéki párt nem nézett szembe azzal a a felelősséggel, amelyet az április 8-i parlamenti választásokon elszenvedett vereségért visel. Szerinte ezzel nem sikerült szembenézni, ő pedig úgy érzékeli, hogy „zavarba ejtően jó” a hangulat az LMP-ben és a többi ellenzéki pártban is ahhoz képest, hogy arról kellene beszélniük, hogyan mérsékelhetnék a választási vereségből fakadó, szerinte beláthatatlan következményeket.

Hadházy Ákos ugyanakkor fegyelmi eljárásnak is alávetették a pártban, s el is marasztalták, két évre eltiltották bárminemű tisztségtől, de – mint az interjúból kiderült – további szigorítás elé nézhet, ezt megelőzendő inkább kilép az általa alaposan kritizált szervezetből. A volt társelnök arra is kitért: az ő megtámadása miatt kizárt Sallai R. Benedek ügyében mindeközben enyhítésen gondolkodnak. Ez Hadházy Ákos szerint azt sugallja, hogy a kizárt politikus visszatérhet a pártba.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.