Hadházy Ákos: Nem sikerült teljesen megértetni, milyen súlyos a helyzet Magyarországon

2018. május 26., 08:13

Szerző:

24.hu készített egy interjút az LMP volt társelnökével arról, hogy mit gondol arról a kétéves eltiltásról, amelyet a  pártja fegyelmi bizottságától kapott pénteken, amiért a választási kampányban felhatalmazás nélkül egyeztetett az MSZP-vel.

Hadházy Ákos
Fotó: MTI/Soós Lajos

A politikus korábban kommunista szellemiségűnek nyilvánította a döntést és súlyosbításért fellebbezett, a portálnak pedig most azt mondta, századrangú ügyről van szó. az fáj neki egy kicsit – fűzte hozzá – hogy az LMP-ben egyelőre nem értették volna meg a kritikáját, és nem jöttek rá, hogy a rendkívüli helyzet miatt szükséges lehet az együttműködés olyan politikai erőkkel is, amelyek mást gondolnak a világról.

– Azt sem sikerült még teljesen megértetni, milyen súlyos a helyzet Magyarországon. Ám többen mellettem vannak a párton belül

– fűzte hozzá. A kérdésre, hogy kilép-e a pártból, úgy válaszolt, hogy amíg lát lehetőséget a változásra, és a párt támogatja a korrupcióellenes munkáját, addig marad. Annak, hogy az LMP sorozatban büntetni akarja a parlamenti választásokon más ellenzéki képviselőjelöltek javára visszalépő politikusait, nem örül, de ennél többel nem akarja kommentálni az ügyet. Bészél viszont arról, hogy végül le fogja tenni a parlamenti esküjét, de aligha tölti majd felszólalásokkal aza idejét.

– Nem teheti meg az ellenzék, hogy miközben mocskos szabályokról beszél, meg arról, hogyan torzítja és hazudja el a valóságot a kormánypropaganda, hogyan fizeti ki a kormányoldal a saját klientúráját az amúgy az egész országnak, annak fejlesztésére szánt EU-s forrásokból, eközben beülünk kényelmesen a parlamentbe és csak azt mantrázzuk, hogy szakpolitikát fogunk folytatni meg hálózatot építünk, meg lemegyünk falura. Ezek mind fontos dolgok, de lenézi a saját nemzetét az a politikus, aki így tesz, aki nem vallja be magának, mennyire kemény a helyzet. Lenézi a magyarokat az, aki szerint az emberek nem hajlandóak a demokráciáért megmozdulni, csak mondjuk az internetadó ellen

– jegyzi meg ennek kapcsán. Szerinte három alapvető célt kell elérni:

  • Ki kell venni a kormánypropagandát a Fidesz kezéből, mert csak hülyítik az embereket.
  • Ki kell kényszeríteni, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.
  • Nem szabad hagyni hogy az Orbán-kormány átalakítsa az igazságszolgáltatást. 

– A jövőre esedékes EP-választásokig talán nem nyúlnak hozzá, de azt kell látni, hogy fokozatos átmenet van a demokráciából a diktatúrába – hívja fel a figyelmet.

 

 

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.