Méregdrága Audikat bérelt a Rogán család, csak az nem világos, miből futotta erre

2019. május 23., 10:49

Szerző:

Rogán Antal kabinetminiszter és felesége, Rogán Cecília évek óta méregdrága Audikat használ tartós bérleti szerződés keretében – derül ki a Direkt36 cikkéből.

A politikust még 2009 októberében gyorshajtáson kapták, 110 helyett 141-el hajtott. Az autót bérbeadó cég meg is kapta a rendőrségtől a papírokat.

Emiatt derülhetett ki, hogy ő és a felesége az elmúlt években A3, A6-os és Q5-ös városi terepjárót is használt, úgy, hogy az A6-os és a Q5-ös nem szerepelt a politikus vagyonnyilatkozatában.

A tartós bérleti szerződés egyébként drágább, mint a lízingelés vagy a vásárlás, a flottakezelő ugyanis teljes szervizelést is nyújt a pénzért cserébe, illetve a közúti szabálytalanságoknál is jól jöhet, ha csak a cég neve szerepel az autó forgalmijában. A bérlők neve titokban marad, a forgalmiban sem tüntetik fel, ahogy a vagyonnyilatkozatban sem.

Rogán Antal a két drága autót nem is tüntette fel, csak két olyan tartós bérleti konstrukciót írt bele, amely az alacsonyabb kategóriájú A3-as Audiról szólt.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az autókat a Mercarius Flottakezelő Kft.-től bérelték, amely már milliárdos állami megbízásokat tudhat magáénak, szerződött például a MÁV-val és a Paks II. Zrt.-vel is. A portál úgy tudja, hogy a Roszatom is a Mercariustól bérelhet autókat.

Arról nincs pontos információ, hogy mennyibe kerül az autók bérlése, mivel az a felszereltségtől, megtett kilométerek számától is függ, de az ár havonta bruttó 250 ezer és 500 ezer forint között mozoghat.

Az viszont lehet tudni, hogy a politikus felesége, Rogán Cecília részére 2008 novemberében a flottakezelő cég egy 4 millió forintos számlát állított ki a Q5-ös első bérleti díjának második részletéről.

Az korábban sem volt titok, hogy a Rogán család költséges életmódot folytat. A politikus 10 éve vásárolt egy lakást egy elegáns II. kerületi lakóparkban, amikor állítólag 60 millió forintos tartozása volt. Családjával költséges utazásokon vett részt, feleségével együtt elegáns ruhákban és drága éttermekben jelentek meg.

Annak ellenére, hogy a politikus havi nettó fizetése az Index számításai szerint 2009–2013-ban 595 ezer és 1,27 millió forint között mozgott. Rogán Cecília pedig saját bevallása szerint 2016-ban kezdett dolgozni, jóval azután, hogy a drága autókat elkezdték bérelni.

2016 júniusában Rogán Antal Bordeaux-ban homárlevessel melegített Magyarország Ausztria elleni meccsére a futball Európa-bajnokságon, 2016 októberében már elképesztő luxust kínáló helikopteren utazott el egy esküvőre a családjával, 2017 júliusában pedig egy ötcsillagos római szállodában tűnt fel.

Egyébként éppen egy Audi S3-as autóval parkolt le tegnap Rogán Cecília szabálytalanul Budán egy álttalános  iskola előtt.

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Tegnap 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.