Két zsák kézbesítetlen levelet találtak egy biciklitárolóban

2017. december 4., 18:47

Szerző:

Két hatalmas zsáknyi kézbesítetlen levélre bukkantak a lakók egy békásmegyeri panelház biciklitárolójában. Az egyenként negyven kilós csomagokban minden volt: magánlevelek, számlák, bankszámla-kivonatok, csupa fontos és bizalmas irat. A címzettek szintén harmadik kerületiek, de a lakótelep másik felén laknak – írja a Blikk.

A leveleket megtaláló egyik lakó szerint egy fiatal kézbesítő hagyhatta ott, aki rendszeresen jár a házba az egyik idős ember kutyáját sétáltatni.

Fotó: MTI/Honéczy Barnabás

A leveleket a ház gondnoka is látta, de szerinte nem ez volt az első eset,  hónapokkal ezelőtt már talált ugyanott gazdátlan küldeményeket. Amikor találkozott  a fiúval, szólt neki, hogy vigye innen azokat, akkor nyom nélkül eltűntek a borítékok 

„A fiú mindennap jön reggel és este, munka előtt és után. Régebben közmunkásként dolgozott. Nagy nehezen szerezte ezt a postai állást. Panaszkodott, hogy sok munkája van: esőben, szélben, hóban biciklivel kell kihordania a sok levelet. A biciklijét általában a tárolóban hagyta, amíg a kutyát sétáltatta. Lehetett benne levél, de azokat hazafelé el is vitte."  magyarázta egy másik lakó.

Ha a levelek között határidős számlák is voltak, amiket a címzett nem tudott befizetni, emiatt bizonyíthatóan kára származott, akkor a Magyar Postának kell viselnie a felelősséget még akkor is, ha nem a cég, hanem dolgozója hibázott.

Nemrég Kőszegről érkezett hasonló hír, ott azonban még csak nem is egy zárt tárolóban, hanem patakparton, padokon hagyták el a leveleket a postások.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.