Karácsony Gergely megbocsát, de szerinte az ellenzék elárulja a választóit

2017. december 14., 08:31

Szerző:

Karácsony Gergely szerint az együttműködésre képtelen ellenzéki pártok a választókat árulják el. A Párbeszéd társelnöke, akit az MSZP vezetése közös baloldali miniszterelnök-jelöltnek ajánl, szerda reggel a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt erről.

Karácsony Gergely a Berkecz Balázs Együtt-alelnök által készített, majd a saját Facebook-oldalán publikált hangfelvétel kapcsán azt mondta, nem ér rá, hogy ilyen ügyekkel foglalkozzon, úgyhogy a maga részéről „teljes mértékben meg tudok bocsátani, és nagyon szeretném rendezni a kapcsolatunkat”. Hozzáfűzte, rossz érzés van benne, és sajnálja, hogy az Együttnek nem volt elég jó garancia ahhoz, hogy egy ellenzéki listát tudjon vezetni. „A magam részéről azt gondolom, hogy ha az árulás szóról beszélünk (…) az ellenzéki pártok úgy általában ezekkel a játszadozásaikkal és döntésképtelenségükkel a választóikat árulják el, legalábbis nem képviselik azt a hangot, amit az emberek várnak” – hangsúlyozta. Karácsony Gergely szerint Magyarországon még mindig azok vannak többségben, akik azt mondják, 2018-ban kormányváltásra van szükség, miközben azoknak a pártoknak, akik ezért kampányolnak, a támogatottságuk csökken. Kérdésre válaszolva kifejtette, mindig közös listáról beszélt, viszont együttműködni csak azokkal lehet, akik erre nyitottak. Hozzáfűzte: ha nála alkalmasabb jelöltet találnak, aki képes nagyobb koalíciót kialakítani, szívesen támogatja. „Ez nekem nem egy hatalmi motiváció, nem egy egokérdés” – mondta.

Azt kérte az MSZP elnökségétől, hogy végigcsinálhassa a kampányt azzal a programmal, amit eddig képviselt. A Mindenki számít című program nem áll ellentétben az MSZP-ével, és a legtöbb kérdésben nagyon hasonlóan gondolkodnak – mondta.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.