Az Együtt alelnöke készítette a Karácsony Gergelyre nézve kínos hangfelvételt, de azt állítja, nem ő szivárogtatott

2017. december 13., 20:04

Szerző:

Berkecz Balázs alelnök készítette azt a hírhedt hangfelvételt, amelynek a tanúsága szerint Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, a Párbeszéd és de facto az MSZP miniszterelnök-jelöltje szitokszavak kíséretében beszél arról, hogy nem kellett volna elvállalnia a jelöltséget – jelezte szerdán az Együtt az ügyben indult vizsgálat nyomán. Berkecz Balázs azt állítja, hogy múlt pénteken a hangfelvételt tíz percre kitette a Facebook-oldalára, de aztán úgy döntött, hogy törli, ahhoz pedig semmi köze nincs, hogy később megjelent egy kifejezetten a szivárogtatás miatt alapított blogon.

Karácsony Gergely korábban úgy nyilatkozott, hogy tudja, de nem akarja elárulni, hogy a hangfelvételt ki készítette. Ezen egyébként arról beszél:

„Alapvetően az az érzésem, hogy a faszért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk.”

„Nekem van egy főállásom, ami önmagában egy kibaszott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok.”

Berkecz Balázs ellen az Együtt etikai vizsgálatot indított. Ennek lezárultáig az alelnök kérte a felfüggesztését a pártban.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.