Faszért hagytam magam rábeszélni – Karácsony Gergely a miniszterelnök-jelöltségéről

2017. december 10., 16:14

Szerző:

Meglehetősen szabadon beszél arról Karácsony Gergely, hogy mennyire nem hiányzik neki a miniszterelnök-jelöltség. Egy titokban készített felvétel szivárgott ki – pontosabban tették fel egy nyilvánvalóan a szivárogtatás céljából létrehozott „Karácsony Gergely és ami mögötte van" nevű blogra –, ami a címben is idézett mondattal kezdődik. A rövid felvételen Karácsony kifejti, hogy semmi szüksége nem volt az egészre. Nemhogy az MSZP, de a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltségéhez sem volt túl nagy kedve.

„Alapvetően az az érzésem, hogy a faszért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk."

Ráadásul ezen kívül is van bőven dolga Zugló polgármestereként, ami önmagában politikai stressz. Polgármesteri munkájával bőven magyarázhatná, hogy miért nem tesz többet, mégis elvállalta. A felvételen ez úgy hangzik, hogy

„nekem van egy fő állásom, ami önmagában egy kibaszott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok."

Fotó: Fekete István

Az Index rákérdezett Karácsonynál, aki megerősítette, hogy ő hallható a felvételen, de többet nem kívánt hozzátenni. Facebook-oldalán viszont kommentálta a blogon megjelent felvételt. „Köszönöm az ingyenreklámot! Ez a titkos hangfelvétel is csak azt bizonyítja, hogy én nem egóból vagy hataloméhségből, hanem felelősségtudatból csinálom, amit csinálok, és nem áltatom magam azzal, hogy Zugló polgármestereként is teszek eleget a változásért.

A stílusért persze elnézést kérek, de úgy tudtam, hogy a barátaimmal beszélgetek, őszintén. Sajnálom, hogy valaki visszaélt a bizalmammal. Pontosan tudom, hogy ki készítette a hangfelvételt, de nem fogom elmondani.

Egyrészt mindegy is, másrészt meg úgysem tudom bizonyítani. De a véleményem megvan" – írja. 

A posztból azt lehet sejteni, hogy a felvétel a Párbeszéd elnökségi ülésén készülhetett.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.