A mentelmi bizottságot nem izgatja, miből lövöldözött Semjén svéd háziállatokra

2018. március 22., 19:06

Szerző:

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője a svéd vadászatokkal kapcsolatban, március 12-én kérte Semjén Zsolttal szemben vagyonnyilatkozati eljárás megindítását a mentelmi bizottságtól.

Hargitai János, a bizottság elnöke március 19-én kelt válaszában azt írta, hogy „a kezdeményezés (...) nem tartalmaz a vagyonnyilatkozat konkrét tartalmára vonatkozó olyan tényállítást, amely konkrétan megjelöli a vagyonnyilatkozat kifogásolt részét és tartalmát. Erre tekintettel a kezdeményezés (...), a vagyonnyilatkozati eljárás megindítására nem alkalmas, ezért azt el kellett utasítanom” – olvasható a Magyar Nemzet által megismert dokumentumból.

Az elnök az indoklásban azt is hozzáteszi, hogy

„sajtóhírekre alapozva vagyonnyilatkozati eljárás keretében egy általános vizsgálat lefolytatására a bizottságnak nincs hatásköre”.

Fotó: butlers.hu

 

Szilágyi györgy azonban nem adja fel, már jelezte, hogy ismét benyújtja beadványát – írja a hirtv.hu.

Semjén Zsolt 2012 óta vesz részt nagy örömmel svédországi luxusvadászatokon, amelyek költsége alkalmanként négy-öt millió forintnak megfelelő koronába kerül. A nagy cserkelésekről sorra derülnek ki az érdekességek, tegnap például megtudhattuk, hogy a férfias játék költségeit álló Farkas József szállodaiparos valójában baloldali érzelmű ember, aki azért ilyen nagyvonalú, hogy a Fidesz-kormány legalábbis hagyja békén a cégeit.

Egy mai pedig hír megerősítette, hogy Mária országának fővadásza valójában olyan háziszarvast mészárolt le orcája minden verítékével, amely annyira szelíd, hogy hívásra talán még oda is ment volna hozzá, valamint kiderült belőle az is, hogy Svédországban komplett hülyének nézik, aki rénszarvasra vadászik.   

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.