Vargának ez belefér még

Azt állítja Varga Mihály a bankokra hárítandó terhekkel kapcsolatban, hogy „ez belefér még”.

2014. október 9., 10:21

Azt állítja Varga Mihály
nemzetgazdasági miniszter (a Hír TV P8 című műsorában azzal kapcsolatban, hogy a bankokra újabb ezermilliárdos terhet hárítanak a devizahiteles elszámoltatás miatt), hogy a bankok nyeresége 2009-ben meghaladta a háromszázmilliárd forintot, úgyhogy „ez belefér még”.

Ezzel szemben a tény az,

hogy 2009-ben a bankok nyeresége nem 300, hanem 200 milliárd fölötti (211 milliárd) volt, az utána következő években viszont összesen 480 milliárd forintos veszteséget kellett elkönyvelniük. Ezek után persze lehet, hogy még az újabb ezermilliárdos mínuszt is lenyelik, de egészen biztosan nem az öt évvel ezelőtti nyereségből, hanem abból, hogy a külföldi anyabankok ennyi plusz tőkét tolnak be magyar pénzintézeteikbe. Ezt persze Varga is tudja, de miért ne uszítsa rá a magyar választókat a bankok rég elúszott nyereségére? A kormánynak megéri.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.