Orbán: „Egy-két év és nem ismernénk rá a saját hazánkra"

A menekültek akkor sem maradnának Magyarországon, ha a baloldal kormányozna.

2015. augusztus 5., 14:16

Azt állítja Orbán Viktor
(a Bálványosi Szabadegyetemen), ha Magyarországon a baloldal alakíthatott volna kormányt 2014-ben, „egy-két év és nem ismernénk rá a saját hazánkra... olyanok lennénk, mint egy nagy menekülttábor, afféle közép-európai Marseille”.

Ezzel szemben a tény az,
hogy egyrészt Marseille nem menekülttábor, másrészt a menekültek akkor sem maradnának Magyarországon, ha a baloldal kormányozna. A határainkat állítólag hősiesen védő Fidesz-kormány idén eddig kilencvenezer migránst engedett be az országba, de közülük mindössze négy és fél ezren vannak menekülttáborokban, 85 ezer továbbment Nyugatra. Például akár Marseille-be.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.