Mátyás Győző: Egy hiteles közlemény

2019. szeptember 8., 06:00

Szerző:

Tisztelt Álam polgár! Kedves Mindenki, kivéve a liberálisat!

Bárki Béla vagyok, a Nemzeti Hoax Zrt. marketing igazgatónője és azzal a szíves tájékoztatással fordulok a Tisztelt Szavazó választópolgárhoz, hogy maradjon otthon a fenekén. Mármint hogy ne menjen el a szavazófülke magányába, mert elmarad a főpolgármester megválasztása. A szavazás aktusa ezennel a kormány nevében ünnepélyes lefújásra kerül. Mi nem akarjuk elpazarolni a választási kampány ígérgetési cunamijára a sok magyar embertől nehezen elszedett adóforintokat. Eltudjuk azt lop… izé költeni magunk is, például, hogy a felcsúti stadiont meghosszabbítjuk Bicskéig, vagy nagyságos nemzetstratégiai Cecília asszony szépségipari fitnesseseményeire. Illetőlegesen az Óbarok kerti vasút hálózat felvirágoztatására. Ezért aztán feleslegesnek nyilvánítjuk a kampány zaját, amelyet mindig az ellenzék acsargása szít fel a Soros pénzéből. Nem kell megzavarni a magyar emberek érdekeinek nyugalmát, ami nekünk az első. Mi nem szeretnénk itt a bizonytalanság csapdájába esni. Úgyhogy ez a választási cirkusz az elmaradás formáját ölti, és helyette majd kijelöljük a legalkalmasabb főpolgármester urat. Mondjuk a Leslie Mandoki nagyon jó lenne, ha vállalná, meg amennyiben a magyar álam polgárság  hatálya alá esik. Vagy a Bagi-Nacsa.

De az is lehet, hogy nem is kell főpolgármester, hanem majd elkormányozza a várost valamelyik bekk a Szíjjártó Péter futsalcsapatából. Ez még a gondolkodás tárgyát képezi.

Maradok tisztelettel: Bárki Béla

*

Elismerem, persze, kicsit túl van tolva, de azért a fenti „kommüniké” olyan nagyon nem különbözik attól a közepesen rossz vicctől, amit a fél államigazgatás (inkluzíve a Miniszterelnökség) lazán benézett a minap. Természetesen a sajtót lázban tartó bűzügyi közleményről jutott ez eszembe. A közleményről, amelyet egy ismert álhírgyáros koholt ama trágyaszag kapcsán, ami augusztusban facsarta a fél Budapest orrát. Mondhatnák az illetékesek persze, hogy könnyű utólag okosnak lenni, de azért annak a szövegnek mégis csak volt egy helyesírása. Illetve éppenhogy nem volt. Meg aztán a Céginfóban is pillanatok alatt utána lehetett volna nézni annak, hogy léteznek-e a közleményben pertraktált vállalkozások. Vagy annak, hogy a „kiáltvány” szerzője miféle szervezet nevében riogatja már nem először a közt.

Fotó: Pixabay

Csak hát az a helyzet, hogy ez a közlemény olyan szennyezett szövegtengerben jelent meg, amelyben már nem is nagyon keltett feltűnést. Hiszen a hivatalosság, vagyis pártunk és kormányunk maga gyártja a legeminensebb hoaxokat és badarságokat. Csak találomra mazsolázzunk például a Fidesz honlapjáról. A legutóbbi közlemények között azt találjuk, hogy az Európai Parlamentben „a bevándorláspárti erők” (ugyan kik azok?) „bosszút akarnak állni”, és „a migrációt szervező Soros-hálózatra akarják bízni, hogy eldöntse, melyik tagállam jogállam, melyik nem, és ehhez további eurómilliókkal akarják kitömni a Soros-hálózatot”. Ez azért szép kövér hoax, amelyik nyelvi igényességben is elég jól passzol a bűzügyi „kommünikéhez”.

De hát említhetnénk a legújabb gyöngyszemet, amit maga a miniszterelnök gurított a nyilvánosság elé. A népességfogyás okairól szólva azt mondta a budapesti Demográfiai konferencián: "Személyes véleményem, hogy az ok elég nyilvánvaló: azért lett európai probléma, mert Európa megvívott saját magán belül két kegyetlen polgárháborút. Ezeket az iskolában világháborúnak nevezik." Nem, nemcsak az iskolában, hanem a józan ész agoráján is. Mit lehet egy ilyen kinyilatkoztatásra mondani? Mekkora hoax ez? Hogy szándékos provokáció volna? Nyilván. De miért? Mi a cél ezzel, a közbeszédben uralkodó káosz növelésén kívül?

A hatalom által uralt fórumokon a sok uszítás, badar beszéd, alantas propaganda, szándékos torzítás és elfogadhatatlan kifejezés revitalizálása miatt már annyira deformálódott a közbeszéd, a nyelv, hogy a bornírt hülyeség fel sem tűnik.

Nem volna csoda, ha egy kis konspiratív álcázás után Bárki Béla fenti közleménye simán bekerülne a hivatalos nyilvánosságba.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.