Kövér: a rákosista mítosz

2014. február 5., 11:34

Azt állítja Kövér László,
az Országgyűlés elnöke (a Lánchíd Rádióban): azt, hogy „egy rákosista mítosz és logika jegyében kilencmillió fasiszta bűneként kellene állandóan a fejünkre olvasni történelmünk eme tragikus periódusát, azt engedtessék meg nekünk, hogy ne fogadjuk el”.

Ezzel szemben a tény az,
hogy senki nem olvassa Magyarország, pláne az Orbán-kormány fejére a magyar zsidók nagy részének kiirtását, különösen nem kilencmillió fasiszta bűneként. A bírálók csupán egyetlen dologra hívják fel a figyelmet: arra, hogy a népirtásban a Horthy-rendszer tevékenyen, sőt lelkesen közreműködött. Ha ezt a történelmi tényt Orbán, a kormánya meg a sajtója magától értetődően elismerné, és nem próbálná tisztára mosni a Horthy-korszakot, akkor a szerencsére nem kilencmillió magyar (új)fasiszta magára maradna. Engedtessék meg nekünk, hogy így gondoljuk.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.