Marics Peti szenvedélye egy nap félmillióba került: így vert el ötszázezret a semmire

Marics Peti úgymond rossz lóra tett.

2024. április 25., 13:23

Szerző:

A Zsákbamacska című műsor új vezetői Marics Peti és Pető Brúnó lesznek a TV2-n, és kettejük közül az előbbi egy meghökkentő sztorit osztott meg a játékszenvedélyéről. A történetet a Bors című kiadványnak mesélte el, és akkor történt, mikor az AS Roma és a Sevilla Budapesten játszotta az Európa-liga döntőjét. Igen, fociról van szó.

Marics Peti megtette tétjeit

Az énekes arra a kérdésre, hogy mi volt a legnagyobb összeg, amit valaha kockáztatott a Tippmixen, a következő választ adta:

„Mi volt a legnagyobb tét, amivel játszottam eddig? Hát, volt már ilyen 5 kiló körül... Tudom, az sok, de ez akkor volt, amikor az AS Roma itt játszotta az Európa-ligának a döntőjét. Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni, hogy a kedvenc csapatom Budapesten játszik, ráadásul egy ilyen meccsen, szóval akár a házat is feltettem volna rá. De jó, hogy nem tettem, mert az a mix elcsúszott...”

Marics Peti tehát félmillió forintot vesztett, amikor a kedvenc csapata kikapott Budapesten. Ehhez képest helyes tippjei sokkal kisebb nyereségeket hoztak, mert az eddigi legnagyobb nyereménye 250 ezer forint volt.

Káros szenvedéllyé válhat

És talán menő sztorinak hangozhat bizonyos olvasók fülében a fenti történet, de azért ne felejtsük, hogy mint sok más egyéb élvezet, a szerencsejáték is komoly függőséget okozhat, amin emberi kapcsolatok és egzisztenciák mehetnek tönkre. Marics Petinek lehet, hogy poén egy meccsen félmillió forintot veszíteni, de ha valakinek ez az egyhavi jövedelme, úgy már nyilván kevésbé humoros a történet.

Van egy hazai énekes, aki fel is vállalta, hogy őrajta csúnyán eluralkodott a játékszenvedély, és még dalt is írt a témáról. Szabó Ádámról van szó, aki 2 évvel ezelőtt a Reggeli című műsorban az RTL Klubon számolt be a függőségéről, ami azóta is médiatörténelmi pillanatnak tekinthető, hiszen nem sok magyar celeb vállalt még fel ilyesmit a nyilvánosság előtt.

Szabó Ádám a műsorban elmondta, a második koronavírus-hullám miatti lezárásokat pont akkor vezették be, amikor ő megnyerte a Sztárban sztárt 2020 novemberében. Ezek után nem volt munkája, ki sem mehetett a lakásból, és valahogy rászokott az online sportfogadásra. Mint mondja, milliókat veszített a szerencsejátékon, általában foci- és teniszmeccsek eredményére fogadott. Elmeséli, mennyire elszigetelte a külvilágtól, hogy minden gondolatát csak a fogadás foglalta le, sőt, bevallja, szeretteinek is hazudott a szenvedélye miatt:

„nagyon ciki volt átverni a szüleimet, a barátaimat. Tényleg, ez egy átverés, egy hazugság volt, velük szemben is és magukkal szemben is. Soha többet nem akarok így hazudni a szeretteimnek se és magamnak se.”

Szabó Ádám elmondja, hogy a függőségből az volt számára a kiút, hogy végül őszintén beszélt róla és segítséget kért – most már újra csak a sport iránti érdeklődés miatt nézi a meccseket, nem fogad többet. Itt a vonatkozó adásrészlet...

...és itt az a bizonyos videóklip.

(Kiemelt kép: Marics Peti Instagramja)