Bochkor Gábor sokak kedvenc sorozatát szólta most le: Minden rossz benne!

Bochkor Gábor fejében nyilván nem fordult meg, hogy sokan pont azt szeretik ebben a sorozatban, amit ő a legjobban kritizál benne.

2024. április 25., 07:53

Szerző:

Bochkor Gábor a rádióműsorában a napokban comingoutolt Szomszédok-gyűlölőként. A '80-as és '90-es évek ikonikusként emlegetett magyar sorozatát szólta most le Bochkor Gábor a következő szavakkal:

„A Szomszédok?! Az nagyon nagy tévedés volt... Szerintem egy annyira rosszul megcsinált sorozat volt, hogy azt nem tudom elmondani. Minden rossz volt benne!”

Bochkor Gábor nem rajong

A Ripost című kiadvány szemléje szerint aztán Bochkor Gábor mégiscsak el tudta mondani, mert a következőképpen fogalmazta meg, hogy miért tartja pocséknak a Szomszédokat:

„Tudom, hogy nem lehetett abbahagyni a nézését, és azt is, hogy az első szappanopera volt Magyarországon. De hát kimentek egy Beta kamerával a kivilágítatlan lépcsőházba forgatni. Egyik kamerába mondta a Nemcsák Károly, a másikba a Komlós Juci, ami úgy tűnhet, mintha egy párbeszéd lenne, de nem az, mert ordít róla, hogy nem az. Gyerekek! Én mindenkit tisztelek, aki ebben benne volt. Tehát, Kulkától kezdve, Ábel Anitán át tényleg mindenkit tisztelek, de nem volt jól megcsinálva. Csak egy legenda! Jó, most dobjátok ide a sziklákat a fejemre!”

Persze könnyen lehet, hogy sokan pont azért szeretik így évtizedek elteltével a Szomszédokat, mert annyi amatőrnek hat benne sok minden. Nyilván aki a Trónok harca témaválasztását és produkciós trükkjeit vagy a Mad Men – Reklámőrültek lebilincselő karaktereit és zseniális történetvezetését várja, az ne üljön le a Szomszédok elé.

Ivancsics Ilona is megmondta

Érdekes egyébként Bochkor Gábor véleményével összevetni, amit nemrégiben Ivancsics Ilona mondott: ő is arról beszélt, hogy azt szerette volna, hogy izgalmasabb legyen a sorozat, vagy legalábbis benne az ő karaktere, és emiatt beszélt is Horváth Ádámmal, a szappanopera kreátorával.

„Amikor megkaptam ezt a tanárnő-szerepet, akkor mondtam, hogy úgy szeretném, ha ez a tanárnő ne ilyen kis izé legyen... [...] Nekem ez egy kicsit unalmas volt és száraz. Mondtam Ádámnak, hogy írjon már bele nekem valamit: egy kis megcsalást, valami kis cserfességet, valamit ott a házból, összeveszést... Meg se hallotta az Ádám”

– mondta a sorozat Vágási Jutkája tavaly nyáron Palik Lászlóék interjújában.

A kéthetente egy epizóddal jelentkező sorozat egyébként éppen a népszerűségének a csúcsán volt a '90-es évek elején, amikor megszületett Ivancsics Ilona kisfia. Szóba került, hogy a baba ne kerüljön-e be a tévéműsorba nagyjából úgy, ahogy például Ábel Anita is a tévénézők szeme előtt nőtt fel, de végül erre nem került sor. Ivancsics Ilona azt mondja, ez az ő döntése volt:

„jól döntöttem, nem akartam ebbe belevinni. Azt gondolom, hogy ő is egyetért velem.”

(Kiemelt kép: a Bochkor Radio Show Instagramja)