A stadionépítések dicséretéig jutott a Puskás-djí kiosztása után a Nemzeti Sport kormánypárti főszerkesztője

2019. szeptember 24., 11:28

Szerző:

Hétfőn este nagy elismerés érte Zsóri Dánielt, a MOL Fehérvár FC jelenlegi, a DVSC volt labdarúgóját, aki a FIFA hétfő esti gáláján elnyerte a Puskás-díjat az év legszebb találatáért jár. Sikere elképesztő magasságokba ragadta az UEFA rangsorában mindössze a 36. helyen szereplő magyar bajnokság és a magyar futball egyik prominensét, Szöllősi Györgyöt.

Az Orbán Viktorral kiváló viszonyt ápoló újságíró, a Nemzeti Sport főszerkesztője ugyanis nem mulasztotta el a stadionépítéseket magasztalni azzal kapcsolatban, hogy Zsóri Dániel találata minek is köszönhető. 

– Bár úgy tűnik, a semmiből jött a fiatal Zsóri Dániel csodagólja és az érte nyert Puskás-díj, valójában az egész magyar futball, sőt, miután határon túl született magyar fiatalról van szó, az egész magyar nemzet erőfeszítése benne van

– nyilatkozta a milánói díjátadó helyszínén az MTI-nek a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete.

Szöllősi György
Fotó: Kovalovszky Dániel

A Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke hozzátette, már a Puskás-díj létrejöttéhez is kellett magán Puskás Ferencen és az ügyet felkaroló özvegyén túl a Nemzeti Sport, a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Puskás Akadémia közreműködése.

– Aztán ott van a gól mögött a magyar bajnokság, mégiscsak egy NB I-es rangadón született a találat. A fiatalokat előszeretettel a csapatba állító Herczeg András, az egyik legsikeresebb aktív magyar edző személye révén ott vannak mögötte az edzők, a szakma képviselői. Akárhogyan is, de az egyik legszebb új stadionban született a gól, amelyet a fiatal nemzeti televíziós sportcsatorna, az M4 Sport rögzített és közvetített, s amelyért idejében megkezdte a lobbizást a szövetség

– áradozott Orbán Viktor kedvenc lapjának a vezetője.