Szerdától csökken az üzemanyag ára

Olcsóbban tankolhatunk a hét közepén.

2024. április 22., 14:50

Szerző:

Szerdán csökken az üzemanyag ára, jelentős gázolajár csökkenés jön a hét közepén. Bruttó 8 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára, ami várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd – írja a holtankoljak.hu.  A benzin ára a hét közepén nem változik. Így az átlagárak 2024. április 24-től az alábbiak szerint alakulnak: 

95-ös benzin: 650 Ft/liter 

Gázolaj: 639 Ft/liter 

A kormány hamarosan dönthet az üzemanyagárakba való beavatkozásról

‚Véleményünk szerint 7-9 százalékkal vannak följebb a hazai üzemanyagárak, mint a régiós átlag. De annak érdekében, hogy ne legyen vita arról, hogy pontosan mi is a régiós átlag, a KSH-t bíztuk meg, mint független, objektív szervezetet, hogy alakítsa ki ennek módszertanát. Jövő hét péntektől fogja publikálni a szomszédos országok üzemanyagárait és az átlagokat, utána tud a kormány dönteni, hogy beavatkozik-e vagy sem az üzemanyagpiacon” – mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaságnak adott interjújában, amit a Hvg szemlézett. A tárcavezető arról is beszélt, hogy kezd elfogyni a kormány türelme, ezért figyelmeztették a Magyar Ásványolaj Szövetséget és a Molt is, hogy tartsák a régiós középmezőnyben az üzemanyagárakat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

 

A forint árfolyama péntek reggelre szinte nem változott az előző esti jegyzéséhez képest az euróval és a svájci frankkal szemben, a dollár ellenében viszont kissé erősödött.

2024. május 2., 09:26

2024. februárban a kivitel volumene 3,4 százalékkal haladta meg, a behozatalé 4,7 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakitól. A külkereskedelem aktívuma 1,7 milliárd euró volt, az egyenleg 1,2 milliárd euróval javult az egy évvel korábbihoz képest - közölte csütörtökön kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).