Orbán beleragadt a kádárizmusba

2012. július 25., 10:09

Mondom én, hogy Viktort szívatja a habonyárpi, – vagy elment nyaralni - mert Kedves Vezetőnk továbbra is tündököl saját, Mondd ki habozás nélkül ami eszedbe jut – one man showjában. A gondolatmankót jelentő habony nélkül meg úgy esik ki a polgári demokrata szerepéből, mint egyszeri Bibó kollégista a kacsatáncból, két alkoholos filc belsejének kiszippantása után.

Kísértet járja be az országot, az ellenforradalom kísértete. Ott vannak a szemetek Alkotmánybíróságtól Miniszterelnöki hivatalon keresztül Pokorni Zoltán irodájáig mindenhol, és a „célvitából eszközvitát" csinálva a frászt hozzák az „öreg partizánra az úttörők előtt". Pedig a kormány világosan elmondta: a cél szentesíti az eszközt, a picsába már! Mit lehet ezen nem érteni? Kitűzik és elérik, egyszerű ez. Hogy közben átgázolnak csip-csup apróságokon – aktuális példaként a felsőoktatáson – nem számít, hiszen a részletekben elveszni, a jövő nemzedékének sorsát meghatározó rendszert gondos aprólékossággal megtervezni és felépíteni liberális ármánykodás. Ez így jó, ad hoc himihumi a felvételi jelentkezések előtt két héttel, hogy minden zavaros és bizonytalan legyen, a visszavágott keretszámokat el kell intézni egy adósmentő kormánynak annyival, hogy vegyél fel diákhitelt harminc évre, oszt jónapot. Akik ezt nem helyeselték azokat Pokorni Földreköpő Zoltánnak és Szabó Aggályoskodó Máténak hívták, de tegnaptól van nekik új gyűjtőnevük: ők az ellenforradalmárok.

Olyan ismerős ez az ellenforradalmározás, nem? Hol és kitől is hallottuk ezt? Ja, megvan, maga Kádár elvtárs kezdte használni 1956. november 11-i beszédében:


Ha kiveszed belőle a szovjeteket a tartalomból visszaköszönnek a NER-ben használatos szólampanelek is. Kádár itt kezdte, majd az 1957. május elsejei beszédben kiteljesítette az ellenforradalmazást:

Nem is tudom, hogy a Schmitt ügy után Kádártól szólamokat plagizálni kínos inkább, vagy végtelenül röhejes. Különösen, mert elvtárs úr először azt magyarázta vele miért hívta a nyakunkra a ruszkikat, másodszor meg azt ünnepelte, hogy győzött a nemzetközi proletariátus, éljen soká a munkás paraszt szocialista rendszer. Végül is Orbán is a saját balfaszságukat magyarázta ezzel, az ellenforradalmárok megjelenését így indokolta: "Ez azt jelenti, hogy politikailag nem végeztünk jó munkát". Egyet kell értsek veled Viktorkám, kifejezetten szar munkát végeztetek, és hidd el bátran, az a 110 ezer szülő akinek a gyereke most érettségizett/felsőoktatásba jelentkezettalig várja, hogy a minősítést írásban is megtegye rólatok.

Annyira belepilledt a kádárista romantikába, hogy teljesen kiesett a szerepéből, és a gazdasági kérdésekről szóló részt ezekkel a szavakkal vezette föl a fidelitaszosoknak: "A fő kérdés, hogy mi a fészkes fene történt Magyarországon". Elméláztál, nem figyeltél, segítek: annyi történt, Kusza Gyuri akkora sallert kapott a tranzakciós adóért, hogy lefejelte az asztalt, mint Bendegúz a leveses tányért, most a könnycsatornájából piszkálja a beszorult fogszilánkot kifelé, és a logopédus fogalmazza helyette a következő győzelmi jelentést. Ahogy elnézem ez az Unió átveszi a vívmányainkat és mindent lemásol a forradalmi új adótörvényeinkről hadova meglehetősen mellément, szerintem arról is várható további ellenforradalmi tevékenység. Én készülnék a helyedben.

Legalábbis egy szuszpenzort vennék, tuti ami ziher.

Varánusz: Orbán beleragadt a kádárizmusba

A forint árfolyama péntek reggelre szinte nem változott az előző esti jegyzéséhez képest az euróval és a svájci frankkal szemben, a dollár ellenében viszont kissé erősödött.