Lebukott az eBay-en, 16 milliós bírságot kapott

A Microsoft csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy 90 ezer dollár (16 millió forint) megfizetésére köteleztek egy queensland-i férfit, akit több tucat hamis Microsoft szoftver értékesítésében talált bűnösnek a bíróság.

2011. július 3., 07:25

A nyomozás kiderítette, Howard Tsang az eBay-en értékesítette a hamisítványokat. A rendőrség tájékoztatása szerint Tsang több mint 100 darab hamis Microsoft szoftver adott el, köztük Windows 7, Windows Server 2008 és Office 2010 szoftvereket. A férfit a bíróság végül 35 rendbeli csalásban találta bűnösnek, és egy év felfüggesztett börtönre, illetve az általa okozott kár megtérítésére kötelezte.

A büntetőpertől függetlenül a Microsoft polgári peres eljárást is indított Tsang ellen az Ausztrál Szövetségi Bíróságon, amely 90 ezer dollár kártérítés megfizetésére kötelezte a férfit. A Microsoft szerint az eset felgöngyölítése bizonyítja, hogy a cég és hatóságok együttműködése megakadályozhatja a hamis szoftverek internetes értékesítését.

A forint árfolyama péntek reggelre szinte nem változott az előző esti jegyzéséhez képest az euróval és a svájci frankkal szemben, a dollár ellenében viszont kissé erősödött.