Jövedelmező munka: aranyat és drágakövet gyűjt az utcán

Egy munkanélküli férfi azt állítja, hogy egy hét alatt 819 dollárt (mintegy 150 ezer forintot) keresett azzal, hogy átvizsgálta New York utcáit és összegyűjtötte az elvesztett aranyékszereket és drágaköveket.

2011. június 22., 16:36

A New York Post szerint egy 43 éves queensi férfi, Raffi Stepanian csapott fel városi aranyásónak. Persze nem akárhol kutatja csipeszekkel felszerelkezve az elejtett ékszereket és aranydarabkákat, nem Queensben próbál szerencsét, hanem a belvárosban, a 47. utca környékén, a híres gyémántkerületben, ahol az ékszerészek és a gyémánt kereskedések sorakoznak - írta a

harmonet.hu.

Amit talál, azt eladja az arany- és drágakő-felvásárlóknak. Mint mondja, ebből él. Persze sokat segít, hogy korábban 26 évig dolgozott az ékszerész szakmában, így a csillogás alapján a sárban is felismeri azt, amiért érdemes lehajolni.

2024. februárban a kivitel volumene 3,4 százalékkal haladta meg, a behozatalé 4,7 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakitól. A külkereskedelem aktívuma 1,7 milliárd euró volt, az egyenleg 1,2 milliárd euróval javult az egy évvel korábbihoz képest - közölte csütörtökön kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).