Íme, az igazi rezsicsökkentés, az E.ON már havi ezer forinttal olcsóbban adja a gázt, mint az állam

2018. február 12. 13:17 - szerző: 168 Óra

Évente legalább 13 ezer forinttal, azaz havonta több mint ezer forinttal alacsonyabb számlát ígér az E.ON, mint amennyit az állami NKM Földgázszolgáltató Zrt.-nél kell fizetni – írja a Világgazdaság.

Az elérhető megtakarítás mértékét az E.ON az NKM 2017. október 30-án érvényes egyetemes szolgáltatási díjai alapján számolta ki, évi 2500 köbméteres fogyasztást feltételezve. A kedvezmény a mostani gázdíjra vonatkozik, amelyen belül az E.ON a szállított földgáz tényleges díjának változatlanságára 

két évig garanciát vállal.

Fotó: futesszerelo-mester.hu

A cég azért tudja olcsóbban adni a gázt, mert – mint versenypiaci kereskedő –

nem hatóságilag szabályozott forrásból és árakon, hanem a szabadpiacon vásárolja a szénhidrogént. 

Az ajánlat két évre szól, a biztosítás pedig választhatóan egyéni vagy családi, és a szerződés hatálybalépésétől számított első három hónapig ingyenes.

A német hátterű E.ON a versenypiaci konstrukcióval most részben olyan háztartásokat próbál magához csalogatni, amelyek egy részét korábban ő maga látta el. A társaságnak 600 ezer lakossági földgázfogyasztója volt Fejér, Tolna, Baranya, Somogy, Zala és Veszprém megyében, de ezeket 2016. január 2-án átvette az NKM Földgázszolgáltató, leánykori nevén Főgáz.