Elképesztő! Döbbenetes! Hihetetlen! Van egy út Magyarországon, amit nem Mészáros Lőrinc épít

2017. december 28., 15:54

Szerző:

Négy részletben, 171 milliárd forintért épül meg az M 85-ös gyorsforgalmi út Csornától Sopronon túlig, a fertőrákosi csomópontig tartó végső szakasza – írja a Napi.hu.

Az első, húsz kilométeres szakasz Csornától Fertőd-Endrédmajorig tart. Ezt a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Belfry PE Kft. nyerte, a becsült 46,2 milliárd forinttal szemben 51,9 milliárddal. A második, 16 kilométeres szakasz Nagylózsig fut, ezt az EuroAszfalt Kft., a  Swietelsky Magyarország Kft. és a Betonútépítő Zrt. nyerte. A becsült ellenérték 41,7 milliárd, míg a nyertes ár 48,1 milliárd forint volt.

A harmadik szakasz 15,4 kilométer hosszú, és Sopron keleti határáig tart. Ennek nyertese a sokat pályázó, de ritkán nyerő Dömper Kft. és a Subterra–Raab Kft. együttese. A becsült ellenérték 45,3 milliárd, míg a nyertes ajánlat 53 milliárd forintos volt. Ugyanez a két cég nyerte a negyedik, 6,4 kilométeres szakaszt, amely Fertőrákosnál végződik. Itt a becsült ár 16 milliárd, a végleges pedig 17,7 milliárd forint volt.

Igen, jól látja a kedves olvasó, a sok burkus cég között tényleg nincs ott a felcsúti magyar nábob, Mészáros Lőrinc egyébként kihagyhatatlan építőipari vállalkozása, a Mészáros és Mészáros Kft. El is vagyunk keskenyedve.

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggelre a főbb devizákkal szemben a péntek esti jegyzéséhez képest: az euró és a dollár jegyzése enyhén emelkedett, a svájci frankkal szemben viszont a forint 0,1 százalékkal erősödött.