20 év után otthagyja csatornáját a Family Guy atyja - évi 12 milliárdért

2020. január 11., 20:56

Szerző:

1999 óta fut sikerrel a kilenc Emmy-díjjal büszkélkedő Family Guy, a hétköznapi amerikaiakat erősen karikírozó animációs sorozat a Foxon – épp a 18. évadát tapossa –, most pedig eljött az idő, hogy a sorozat atyja lelépjen a csatornától. Seth MacFarlane produkciós cége a jövőben az NBC-hez tartozó felületekre gyárt majd műsorokat öt éven keresztül, mindezért 200 millió dollárt, azaz átszámítva évi 12 milliárd forintot – írja a The Hollywood Reporter nyomán az Index. A hírek szerint a megállapodásban az is benne van, hogy a Family Guy folytatódik, ami azért fontos, mert nem csak alkotója és olykor ma is írója az animációs sorozatnak, de több szereplőnek hangja is. 

Az énekesként és színészként is ismert MacFarlane – aki mostanában Orville című scifi-vígjátéksorozatával arat sikereket – musicalekben, politikai drámákban és történelmi eseményeken alapuló antológiasorozatokban gondolkodik. MacFarlane a Family Guy mellett korábban olyan rajzfilmeken is dolgozott, mint a Dexter laboratóriuma, a Johnny Bravo vagy a Boci és Pipi, rendezőként jegyzi a Ted 1-et és 2-t, illetve a Hogyan rohanj a veszTEDbe című filmeket, utóbbinak főszereplője is. MacFarlane állítólag tárgyalt a Netflixszel, az Amazonnal és a Disney-vel is, de utóbbi például, hiába uralja lassan az egész bolygót, nem akart neki évente 40 millió dollárt fizetni.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál.