Londonban lövöldözés történt, egy gyermek életveszélyes sérüléseket szenvedett

Hatan megsebesültek szombaton Londonban, miután egy autóból egyelőre ismeretlen tettesek lövéseket adtak le. A sérültek között két gyermek is van, az egyikük állapta életveszélyes. 

2023. január 15., 06:34

Szerző:

A szombat esti végleges adatok szerint hatan sérültek meg a London központjában történt lövöldözésben. A sérültek között két gyerek is van, egyikük állapota életveszélyes.

A Scotland Yard első tájékoztatásában három nő és egy hétéves kislány sérüléséről számolt be. A londoni rendőrség részletes késő esti ismertetésében azonban már az áll, hogy négy felnőtt nő és két kislány sérült meg az incidensben.


A lövéseket az egyelőre ismeretlen tettesek egy mozgó járműből adták le Camden városrészben, a két legnagyobb londoni pályaudvar, a Euston és a King's Cross-St. Pancras közötti utcában, a St. Aloysius katolikus templom közvetlen közelében. A templomot, ahol éppen gyászszertartás zajlott, kiürítették és a környező utcákat lezárták.A jármű elhajtott a helyszínről, őrizetbe vétel egyelőre nem történt, a tettesek kiléte és indítéka nem ismert.


A Scotland Yard beszámolója szerint egy 41, egy 48 és egy 54 éves nőt nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A 48 éves sebesült sérülései a vizsgálatok alapján maradandónak bizonyulhatnak.


Szombat estére a mentők tájékoztatásából kiderült, hogy a helyszínről egy 21 éves nőt is kórházba vittek, de az ő állapota sem életveszélyes.
Egy 12 éves lányt könnyebb lábsérülésekkel vittek kórházba, de őt ellátása után hazaengedték.


A lövöldözésesben megsérült hétéves kislány állapota a Scotland Yard szombat esti tájékoztatása szerint életveszélyes.

(Kiemelt képünk:  A rendőrség intézkedik, miután öt ember, köztük két 7 és 12 év közötti gyermek megsérült szombaton, miután lövéseket adtak le egy mozgó járműből London központjában, az Egyesült Királyságban. A helyszín közelében lévő utakat este 9 órától még mindig lezárták a forgalom elől, a környéken fokozott rendőri jelenlétet biztosítanak egy mentőautóval. Burak Bir / Anadolu Agency. Burak Bir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)