Donald Trump: Senki nem okosabb, mint Orbán Viktor

„Senki sem jobb, okosabb vagy jobb vezető, mint Orbán Viktor” mondta Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke, miután megbeszélést folytatott a magyar kormányfővel.

2024. március 10., 09:28

Szerző:

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Facebook-oldalán tette közzé az erről szóló videót „Köszönöm, Elnök úr!” megjegyzéssel.

Orbán Viktor pénteken tárgyalt Donald Trump korábbi amerikai elnökkel, republikánus elnökjelölttel Mar-a-Lagóban, Donald Trump floridai rezidenciáján. A megbeszélést közös vacsora és koncert követte. 

Donald Trump: Orbán Viktor a főnök

A miniszterelnök által közzétett, a koncerten rögzített videóban Donald Trump úgy fogalmazott:

„Senki sem jobb, okosabb vagy jobb vezető, mint Orbán Viktor. Fantasztikus”.

„Mint tudják, ő Magyarország miniszterelnöke, aki remek munkát végez. Nem egy ellentmondásos figura, mert ha elmondja, hogy lesz, akkor az úgy is lesz!” – tette hozzá a volt amerikai elnök. 

Donald Trump arról is beszélt, Orbán Viktor miniszterelnök „a főnök”, „és ő egy nagyszerű, fantasztikus vezető Európában, sőt az egész világon”, akit nagyon tisztelnek.

„Megtisztelő, hogy itt vagy közöttünk, Viktor. Nagyon megtisztelő. Köszönöm” – fogalmazott a volt amerikai elnök.

Donald Trump korábban: Orbán Viktor Törökország erős kezű vezetője

A korábbi amerikai elnök mostanában többször is elismerően nyilatkozott Orbán Viktorról, 2023. októberében azonban sikerült úgy elszólnia magát, amely alapján nem biztos, hogy valójában is tudja, kiről beszél, Trump ugyanis összekeverte a magyar miniszterelnököt Törökország vezetőjével, Recep Tayyip Erdoğannal.

Orbán Viktor: Tiszta Amerika!

Orbán Viktor több posztot is megosztott közösségi oldalán amerikai útjáról. Ezen van olyan, amelyen a korábbi elnökkel pózol, a képre azt írták: MEGA-MAGA, amely egy szójáték a Make America Great Again szlogen Trump támogatói körében népszerűvé vált rövidítésével. 

A találkozó képei:

Amerikai életképek: 

(Kiemelt képünk: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Donald Trump korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt tárgyalásuk előtt Trump floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. március 8-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.