Orbán Viktor Amerikából üzent a nőknek

Orbán Viktor az Amerikai Egyesült Államokból köszöntötte a nőket a nemzetközi nőnap alkalmából. 

2024. március 8., 20:09

Szerző:

Orbán Viktor idén sem mulasztotta el felköszönteni a nőket, ezúttal egyenesen az Amerikai Egyesült Államokból posztolt, és közzétett egy videót a Facebook-oldalán. Nemcsak a saját, de Donald Trump nőket méltató beszédével is jelentkezett – írja az Index.

Orbán Viktor videójában Donald Trump is helyet kapott 

Az üzenetben ezúttal helyet kaptak a volt amerikai elnök és „friss” elnökjelölt, Donald Trump szavai is, akivel a miniszterelnök pénteken találkozhat annak floridai birtokán. 

„Az amerikai nők generációi lenyűgöző kitartásról és bátorságról, odaadásról tettek tanúbizonyságot. A mostani generáció pedig ezeknek a titánoknak az örökségét viszi tovább, és azok is maradnak. Csak akkor leszünk képesek valóban újra naggyá tenni Amerikát, ha ezeknek a nőknek a képességeit teljes egészében a társadalom hasznára fordítjuk. Ez a kifejezés, eddig nem hangzott el, de tényleg csak a nőkkel nyílik lehetőség arra, hogy naggyá tegyük Amerikát. Make America Great Again!” – hangzik el Trump beszédében, amelyet a magyar kormányfő posztolt. 

„Nem szoktuk bevallani, de valójában itt Magyarországon a nők tartják össze a családokat” – ezek pedig már Orbán Viktor szavai, amelyeket egy korábbi, a 2023 szeptemberében tartott Demográfiai Csúcson mondott beszédéből emeltek ki. Az idézett beszédben a kormányfő a magyar anyák teljesítményét méltatja, akik szerinte munkába járnak, karriert építenek, állják a sarat a versenyben, mindenki ügyes-bajos dolgát észben tartják.

„Adnak a világnak valamit, amire a világon ma a legnagyobb szükség van, ez pedig a feltétlen szeretet” – hangzik el a videóban.

Orbán Viktor legutóbb 2022 nyarán találkozott Donald Trumppal a volt elnök New Jersey-i golfklubjában. A miniszterelnök arról a találkozóról posztolt egy rövid videót is, amelyben azt mondta el, mi a közös bennük a volt elnökkel. „Mindketten elkötelezettek vagyunk az illegális migráció elleni küzdelemben, elkötelezettek vagyunk az alacsony adók, és ami a legfontosabb, elkötelezettek vagyunk a béke mellett is” – mondta a miniszterelnök.

(Kiemelt képünkön: Orbán Viktor miniszterelnök az Antalya Diplomáciai Fórum (ADF) keretében tartott ADF-találkozón a törökországi Antalyában, a NEST Kongresszusi és Kiállítási Központban 2024. március 1-jén. Fotó: Emin Sansar / ANADOLU / Anadolu via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.