Az ukránok fogadóképtelensége miatt négy órát kell várni Záhonynál

2019. november 24., 10:07

Szerző:

A rendőrség írja a honlapján, hogy az ukrán fél fogadóképtelensége miatt 2019. november 24-én 8 óra 30 perctől négy órás várakozási idő alakult ki a kilépő irányú személyforgalomban.

A gyors határátlépés érdekében javasolják, hogy a személygépjárművek vezetői válasszák inkább a 7-18 óra között üzemelő lónyai, a 7-19 óráig üzemelő barabási, vagy a 0-24 óráig üzemelő tiszabecsi közúti határátkelőhelyet. A rendőrség továbbá ajánlja, hogy a 7,5 tonna alatti járművek vezetői a torlódás elkerülése érdekében menjenek Beregsurány felé, ahol szintén 0-24 óra között lehet a határt átlépni.

Javasolják, hogy elindulás előtt mindenki tájékozódjon a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.