Új ügyvédet bízott meg a Teréz körúti robbantó, ő az ötödik védője

2019. január 10., 17:44

Szerző:

A Teréz körúti robbantás miatt életfogytiglani fegyházra ítélt P. László lecserélte kirendelt védőjét, és korábbi ügyvédjét, Szikinger Istvánt bízta meg védelme ellátásával. Az eddigi öt ügyvédje közül Szikinger az első olyan, akivel P. László hajlandó együttműködni – írja a 24.hu.

Előző ügyvédje felmentését kérte, amiért ügyfele nem volt hajlandó együttműködni vele. A portál azt írja, hogy eddig öt ügyvéd látta P. László képviseletét. Szikinger volt a sorban a harmadik, de P. László felmondott neki, most mégis újra őt kérte fel a férfi.

– Laci 2017 végére annyira bezavarodott, hogy nem akarta, hogy Szikinger képviselje tovább. Most azonban ismét őt bízta meg. Szikinger már be is ment a gyerekhez. A fiam beszélt vele és már alá is írta neki az erről szóló papírt. Ez azt jelenti, hogy megjött a józan esze és kezd kitisztulni az agya

– mondta P. László édesapja, aki többször is nemtetszésének adott hangot azért, mert a fia meglehetősen furcsán viselkedett a korábbi tárgyalásokon.

P. Lászlót emberölés kísérletében, robbanószerrel való visszaélésben és terrorcselekmény kísérletében is bűnösnek találta a bíróság, ezért őt életfogytig tartó fegyházra ítélte első fokon azzal, hogy legkorábban 25 év múlva szabadulhat.

 

A vádirat szerint a P. László 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a VI. kerületi Teréz körúton egy táskát tett a földre, a táskában robbanószerkezet és a robbanás hatását fokozó nagy mennyiségű szög volt. Amikor az arra haladó rendőrök a táska közvetlen közelébe értek, a vádlott távirányítással felrobbantotta a pokolgépet. A két járőr súlyos, életveszélyes, míg egy járókelő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyész a büntetés szigorításáért, a védelem pedig felmentésért, illetve a büntetés lényeges enyhítésért fellebbezett, ezért a döntés nem jogerős. A másodfokú tárgyalás kitűzése nyár végére vagy kora őszre várható.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.