Vitályos Eszter lehet az új kormányszóvívő

Szentkirályi Alexandra helyét venné át Vitályos Eszter. 

2024. március 28., 16:43

Szerző:

Vitályos Eszter a Fidesz országgyűlési képviselője, lesz az új kormányszóvivő – értesült a Magyar Hang.  Ahogy arról beszámoltunk, a posztot eddig Szentkirályi Alexandra töltötte be, de pár hete kiderült, hogy a Fidesz főpolgármester-jelöltje. 

Vitályos Eszetert 2022-ben az új kormány megalakulása után a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettesének, parlamenti államtitkárának nevezték ki.

Dr. Vitályos Eszter lehet az új kormányszóvívő 

Dr. Vitályos Eszter Budapesten született egy hívő, református nagycsaládban. Két gyermeke van, egy fiú és egy leány. Leigazolt vívóversenyző – olvasható a kormány oldalán.  2005-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen jogi diplomát, majd 2021-ben a Budapesti Metropolitan Egyetem Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karán politikai kommunikációs másoddiplomát szerzett. Angol nyelvből középfokú, „C” típusú nyelvvizsgával rendelkezik. 

2001-től 2006-ig a CIB Bank Zrt., CIB24-Hitelvonal telefonos ügyfélszolgálat csoportvezetőjeként dolgozott. 2006. évben Pócsmegyeren önkormányzati képviselőként, majd társadalmi megbízatású alpolgármesterként tevékenykedett. 2006-2010 között Leányfalu Nagyközség Polgármesteri Hivatala polgármesteri és jegyzői titkárságának vezetője volt. 2010-ben Pócsmegyeren folytatta önkormányzati képviselői, majd társadalmi megbízatású alpolgármesteri tevékenységét 2012 nyaráig.

2010-től 2012-ig az Országgyűlés Hivatala alkalmazásában a Fidesz képviselőcsoport önkormányzati és területfejlesztési kabinettitkári feladatait látta el. 2012-től 2013-ig a Miniszterelnökség, parlamenti ügyekért felelős helyettes államtitkárság szakmapolitikai főosztályvezetője volt. 2013-ban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi- és gazdasági elnökhelyettesévé nevezték ki.

2014-ben a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára, majd 2014-től 2018-ig a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkáraként került kinevezésre. 2018-2022. közötti időszakban az Emberi Erőforrások Minisztériumában az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkári feladatokat látta el.

Országgyűlési képviselői munkáját (országos lista) 2021. szeptemberében kezdte meg. A 2022-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben. A 444 azt írja, hogy A kampányban az egyik állami program laptopjait osztotta szét egy szentendrei gimnáziumában. A választási bizottság határozatban állapította meg, hogy a fideszes jelölt jogsértést követett el, de a bírság kiszabását már nem tartották indokoltnak.

(Kiemelt képünk forrása: Vitályos Eszter, miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő Facebook oldala)