Szentkirályi Alexandra kampányfőnöke színre lépett

Brüsszelből érkezett a kampányt levezényelni Hidvéghi Balázs.

2024. március 19., 21:09

Szerző:

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármesterjelöltje, a mai napon felkért, hogy irányítsam a kampányát. A felkérést örömmel elfogadtam. Nemcsak Brüsszelben, hanem Budapesten is változás kell! Hajrá, Budapest! Hajrá, Alexandra!”

– írta friss Facebook-bejegyzésében Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője, Szentkirályi Alexandra újdonsült kampányfőnöke, szúrta ki a 24.hu.

A kampánycsapatnak lesz dolga bőven, hiszen már nem Karácsony Gergely az egyetlen, akit le kellene győznie a Fidesz jelöltjének a főpolgármesteri címért. Kedden reggel Vitézy Dávid is bejelentette, hogy az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület elnevezésű civil jelölőszervezet jelöltjeként indul a főpolgármester-választáson.

A friss jelölt úgy látja, közte és Karácsony Gergely között fog eldőlni a verseny, szerinte nem fordulhat elő, hogy nevető harmadikként Szentkirályi Alexandra lesz a befutó.

Vitézy Dávid városfejlesztést ígér

„Döntöttem: indulok a főpolgármester-választáson” – jelentette be Vitézy Dávid kedd reggel Facebook-oldalán. Ahogy arról mi is beszámoltunk, már korábban elkezdte lebegtetni a bejelentést.

Élő bejelentkezésében többek közt arról beszélt, hogy Budapest a világ legszebb városa, ám szerinte a mindennapokban „nem a képeslapokról ismert belvárosban élünk”, és ha elhagyjuk a Budai Vár és a Lánchíd környékét, öt súlyos problémával nézünk szembe, melyek a következők:

  • nincs elég megfizethető lakás és drága az albérlet,
  • nem elég jó a közösségi közlekedés a külső kerületekből és az agglomerációból,
  • az egészségügyi ellátás színvonala romlik,
  • a közterek nem elég „otthonosak”, nincs elég zöld és sétálóutca, illetve
  • a körúton túli Budapestet magára hagyták, minden fejlesztési forrás a belvárosba jut.

„Ezért indulok a főpolgármester-választáson. Itt születtem, itt nőttem fel, húsz éve dolgozom Budapest fejlesztésén”


– szögezte le, majd felelevenítette, hogy civil közlekedési aktivistából lett a BKK vezetője, jelenleg pedig városfejlesztési szakemberként dolgozik. Kész tervei vannak a város fejlesztésére, új parkokra és közterekre, a HÉV és a vasút megújítására, újabb villamosvonalak fejlesztésére, a rozsdaövezetek helyén megfizethető lakások építésére.

(Kiemelt képünk forrása: Hidvéghi Balázs hivatalos Facebook oldala)

 

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.