Több utas elájult a Ryanair Budapest-Edinburgh járatán

2020. február 3., 15:10

Szerző:

Több utas is összeesett, két fiatalt pedig mesterségesen kellett lélegeztetni a Ryanair Budapestről Edinburgh-ba tartó járatán – írta a The Scottish Sun című lapra hivatkozva a hvg.hu.

Shaun Pinkerton barátaival együtt néhány napra érkezett a magyar fővárosba, majd január 31-én este mentek haza a Ferihegyről induló fapados járattal.

A 27 éves férfi szerint a beszállásnál megszólalt ugyan a tűzjelző, de az indulásnál már nem volt semmi probléma.

Egy órája lehettek a levegőben, amikor egyik pillanatról a másikra elájult egy 17 éves lány, akit újra kellett éleszteni.

Hirtelen egy második utas is összeesett, majd ő is rosszul lett, és még egy negyedik. Mindenki pánikba esett.

A rosszullétek ráadásul nem korlátozódtak a repülő valamelyik területére, az érintett utasok szétszóródva ültek a kabinban. A légiutaskísérők oxigénpalackokat szedtek elő, a sorok között pedig mesterségesen lélegeztették az utasokat.

Pokoli járat volt, soha többé nem akarok repülőre ülni. Valami nagy baj volt azzal a járattal, nem volt rajta elég oxigén – mondta a férfi, aki egyébként rendszeresen utazik és nem értette, miért nem szakították meg az utat.

A Ryanair hivatalosan csak két rosszullétről tud. A légitársaság szóvivője az esettel kapcsolatban azt közölte, a repülőgép személyzete orvosi segítséget kért, miután két utas rosszul lett. A járat rendben leszállt a skót városban, ahol orvosok várták őket.

Két hete szintén egy Bukarestből induló Ryanair-repülőn tört ki pánik, amikor pár perccel a felszállás után sűrű füst öntötte el az utasteret. A gép ezután még egy órát körözött a román főváros fölött, hogy elégesse üzemanyagát, majd biztonságban landolni tudjon Bukarestben.