Teljes a káosz az Arany János utcánál, ahol a megszűnő végállomás miatt a trolik az út közepén próbálnak megfordulni - Videó

2019. február 25., 13:59

Szerző:

Múlt hét óta, a 72-es és a 73-as trolibusz a budapesti Bajcsy-Zsilinszky úton fordul meg, mert az eddigi végállomás a Podmaniczky tér átépítése miatt megszűnt.

Mivel a teret parkosítják, helyette azt találták ki, hogy a trolibuszok a tér megkerülése helyett a Bajcsy-Zsilinszky úton forduljanak vissza. A Járokelő városi közlekedéssel foglalkozó blog most feltett egy videót (a hvg.hu vette észre), hogyan néz ki ez a művelet a gyakorlatban:

Mint a videón is látszik, a busz nem tud a tilos jelzés alatt megfordulni, majd utána azonnal félre kell állnia, amíg az áramszedőket felrakják újra. Az autósok türelmetlenek, a manőver közben szabálytalankodnak.

A végállomás kiköltöztetése egyébként tökéletes alkalom lett volna a trolihálózat fejlesztésére, ami a BKK-nál már rendelkezésre álló önjáró trolik miatt egy méter új felsővezeték építése nélkül is lehetséges lenne. Ez azonban elmaradt.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.