Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Nem vizsgálják ki, hogy mennyire egyeznek meg Tarlós István és Berki Krisztián ajánlóívei

2019. szeptember 19. 18:31 - szerző: 168 Óra

Az ellenzéki bizottsági tagok azt kezdeményezték a Fővárosi Választási Bizottságban, hogy vizsgálják ki, van-e jelentős egyezés a választási ajánlóívein Tarlós István fideszes főpolgármesternek, valamint a fideszes politikusokkal jó viszonyban lévő Berki Krisztián főpolgármester-jelöltnek.

Az FVB többsége fideszes támogatással elutasította a vizsgálat megindítását

– írja a 444. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az elítélt, valóságshow-sztárként  ismert Berki Krisztián tízezer választói ajánlást adott le, így jelölti státuszt nyert a budapesti főpolgármester-választáson. A Berki által ismertetett részletek szerint óránként több száz aláírást szereztek meg, ami különösen furcsa annak fényében, hogy mindenki mellett eltörpülő aláírásgyűjtő tevékenységet folytatott.

Fotó: Merész Márton

Berki Krisztiánt bepanaszolta Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt stábja is a választási bizottságnál a gyanúsan sikeres akciója miatt, de a panaszt elutasították bizonyítékok hiányában.

A 2018-as választási kampány során több kamupárt ajánlóívein szereplő választói adatok kísértetiesen hasonlítottak a Fidesz által leadott ajánlóíveken szereplőkkel, sok esetben a sorrend is egyezett. Bár a választási csalásra utaló tevékenységet megállapították a hatóságok, feltételezett elkövetőt nem találtak, így az eljárásokat megszüntették.

Berki Krisztiánnal szemben Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje, valamint Puzsér Róbert is

megfogalmazta azt a gyanút, hogy a Fidesz érdekei szerint vesz részt a választáson, hogy azt nevetség tárgyává tegye.

A celeb pont a hét során készített egy Karácsony Gergelyt kritizáló videót, amelyben közreműködött Zugló egyik fideszes politikusa is. Berki Krisztiánt előszeretettel szerepelteti a fideszes média is. Tarlós István is többször jelezte, akkor hajlandó vitázni Karácsony Gergellyel, ha Berki Krisztiánt is meghívják résztvevőnek. Legutóbb ezt a megafonon követelte a főpolgármester.