Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Volt fideszessel forgatott kampányvideót a magát független főpolgármester-jelöltként beállító Berki Krisztián

2019. szeptember 18. 18:43 - szerző: 168 Óra

A főpolgármester-jelöltséghez szükséges számú ajánlást rekordidő alatt leszállító Berki Krisztián kedden egy újabb kampányfilmmel állt elő, egy zuglói bérházban forgatott Karácsony Gergelyt lejárató, egyperces videót - írta az Index. A kisfilmet a kormánysajtó szemlézte, több cikk is született belőle. A kampányvideó szerint Karácsony ugyan ígéretet tett erre, zuglói polgármesterként a mai napig nem gondoskodott a lakhatatlanná vált épület sorsáról.

A videón egy Karácsony Gergely felelőtlenségén szomorkodó fiatalember is szerepel, aki Berkit kíséri, kalauzolja egy egyébként felállványozott, valóban roppant lerobbantnak és elhagyatottnak tűnő bérházban.

A hírportál szerint Berki Krisztián videójában a Fidesz egy közismert korábbi alakja szerepel: Hary Attila, korábbi zuglói Fidesz-irodavezető és a párt egykori önkormányzati képviselőjelöltje.

Hary az Index megkeresésére elismerte, hogy Berkivel régi ismeretsége van, arra pedig, hogy jelenleg is tagja-e a Fidesznek, nem kívánt válaszolni, csupán sajtóperrel fenyegetett. Hary végül arra jutott, hogy ő szakmai szerepet vállalt, nem pedig politikait, és ilyen formán kitart amellett:

nem vagyok politikus, nem vagyok közszereplő, nem vagyok semmi - mondta.

Hary privát Facebook-oldalán látható, hogy ő a kezelője egy Only One Genius (ez vélhetően a közismert O1G fordulat kifordítására játszó elnevezés) nevű, több mint 13 ezer követővel rendelkező közösségi oldalnak, amelynek nem titkolt célja, hogy a Fidesz által támogatott Tarlós István legyen Budapest főpolgármestere.

Hary Attila és Berki Krisztián