Sunyi módon mérik az autósokat Kaposváron

Elbújnak és kamerával rögzítik a rendőrök a kaposvári vasútállomásnál elhaladó autósokat – ezzel a panasszal kereste meg a sonline.hu-t egy hivatásos gépkocsivezető.

2010. november 8., 09:50

A közlekedési lámpáknál áthaladó gépkocsikat a napokban újra rendőrautóból kamerával rögzítik. Rövid az idő, alig pár másodperc alatt lehet átjutni a kereszteződésen szabályosan. Legalábbis erről számolt be olvasónk. Elmondása szerint takarásban parkol le a járőr kocsi, tehát a járművezetők nehezen veszik észre. S állítólag nem csak ott, hanem a Petőfi téri gyalogoshídon is újra kamerával veszik fel a csomóponton áthaladókat.

– Félő, hogy akaratunk ellenére belecsúszunk a piros jelzésbe – osztotta meg aggodalmát a sofőr. – Rendkívül rövid idő alatt vált a zöld jelzés pirosra. Nem mindig lehet pontosan kiszámítani a forgalom menetét, bármikor hirtelen adódhat probléma, s így a szabályosan közlekedő autós is belemehet a tilosba. Ebben az esetben a tetemes bírságon kívül akár a jogsitól is elbúcsúzhatunk.

Bíró Gábor, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a

sonline.huérdeklődésére elmondta: Kaposváron a tilos jelzésen áthaladók számíthatnak arra, hogy kamerával felveszik őket. A hatóság a közigazgatási eljárás szabályai szerint jár el.

Értelemszerűen úgy kell elhelyezni a berendezést, hogy a tilos jelzést és a jármű pontos helyzetét rögzíteni lehessen – jegyezte meg. Lényeges, hogy egyértelműen eldönthető legyen, hogy a járművezető a piros jelzés hatálya alatt hajtott át az útkereszteződésen vagy sem. Ez nem elbújás – reagált a szóvivő, aki kitért rá: a rendőrautó úgy állhat meg, hogy a forgalmat ne akadályozza. Jelezte: esetenként a kaposvári Petőfi térnél is rögzítik a szabálysértő gépkocsivezetőket.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.