Semjén Zsolt szerint luxusról szó sem volt, nem is ő helikopterezett, hanem a szarvas

2018. szeptember 17., 21:29

Szerző:

Semjén Zsoltot a jobbikos Szilágyi György kérdezte hétfőn az Országgyűlés plenáris ülésén a hírhedt svédországi vadászatáról, amire válaszul a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes egy hatalmas alakítással állt elő. Ezzel a magyarázattal állt elő:

– A helyzet az, hogy minden, amit elmondott, hazugság. Maguk a svédek nyilatkoztak arról, hogy minden törvényes, szabályos és korrekt volt. Luxusról különben szó sincsen. Próbáljon egyszer ön egyszer egy légtérben öt holtrészeg számival eltölteni néhány éjszakát, és akkor megtudja, milyen azon a vidéken vadászni. Egyébként arra a helikopterre azért volt szükség, mert azon a területen nincsen út, tehát a számik máshogy nem is tudják összeszedni a terítéket. Amikor a szarvast vitte a helikopter, én ott sem voltam, tekintve, hogy nem én helikopterezek, hanem az adott szarvas, hiszen máshogy nem lehet beszállítani. A legfontosabb kérdés az, hogy én soha senkinek nem intéztem semmit ilyen vonatkozásban. Először is kompetenciám sincs rá, másodszor fel sem merült, hogy én bárkinek bármilyen szívességet intézzek

– mondta.

 

Márciusban derült ki, hogy Semjén Zsolt 2012 óta minden évben elutazott rénszarvasra vadászni Svédországba egy ismert vállalkozó és hoteltulajdonos, Farkas József meghívására. A skandináv országban már csak domesztikált rénszarvasok élnek, a kilövésüket engedélyhez kötik, és jelentkezett annak a párosujjú patásnak a tulajdonosa, amelyet a a tavalyi vadászaton  ejtett el a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes. Niklas Jonsson az Aftonbladetnek elmesélte, hogy hozzávetőlegesen 300 rénszarvasa van, Semjén Zsolt pedig engedély nélkül végzett az ő rénszarvasával, valószínűleg akkor, amikor az állat elkóborolt. Azt, hogy a rénszarvas az Niklas Jonssoné, az állat fülében lévő jelzés tanúsítja. Ez látszik azokon a felvételeken is, amelyek a KDNP-s politikusról és a trófeájáról készültek. Mindez azt jelenti, hogy a KDNP-s politikus illegális vadászaton vett részt. Emiatt vizsgálatot indított a svéd ügyészség is.

Semjén Zsolt egyébként nem érti, mi a probléma azzal, hogy minden évben át egy üzletember, az érdekeltségeivel 2010 óta több százmilliós állami támogatást elnyerő hoteltulajdonos, Farkas József fizeti a vadászútjait, nemrég pedig elárulta, hogy szívesen venné, ha valaki meghívná jegesmedvére vadászni.

Arról, hogy az Orbán-kormány képviselői közül ki hogyan szeret vadászni, ebben a riportunkban írtunk részletesen.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.