Semjén Zsolt most már arra vágyik, hogy valaki elvigye jegesmedvére vadászni

2018. március 14., 07:19

Szerző:

Jegesmedvére akar vadászni Semjén Zsolt - derül ki abból a kijelentésből, amelyet a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes tett kedden egy püspökladányi lakossági fórumon. Érkezéskor a politikust a Hír TV kérdezte meg a svédországi vadászatairól, amelyekről kiderült, hogy domesztikált rénszarvasokat ejt el, és hogy minden vadászatát egy üzletember, az érdekeltségeivel 2010 óta több százmilliós támogatást elnyerő hoteltulajdonos, Farkas József fizette, aki állandó résztvevője is volt ezeknek a túráknak.

 

Ezeket a kérdéseket Semjén Zsolt először azzal rázta le, hogy soha semmilyen anyagi kapcsolatban nem állt a meghívóival, és látszik, hogy tudnak fogást találni rajta, a felszólalásában pedig arról beszélt, hogy „vadászetikai” okokból soha nem kérkedik a trófeáival, de mivel megkérdezték, hogy például jegesmedvére vadászott-e már, most kivételt tesz.

Sajnos soha életemben nem volt se alkalmam, se lehetőségem se módom arra, hogy jegesmedvét ejtsek el, de ha bárki meghívna egy jegesmedvére. az az igazság, hogy az nagyon inspirálna. Úgyhogy ha el tudják intézni, egyetlen pont lesz, ami hálával fog kötni a Hír TV-hez

– mondta. 

A jegesmedve a világ legnagyobb szárazföldi ragadozó emlőse a fenyegetett, sebezhető kategóriába tartozik a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) listáján. Kanadában – az egyedüli országban, ahol eszkimók vezetésével vadászni lehet rájuk – egy állat elejtése 750 dollárba kerül. Egy petíció, amely a jegesmedve-vadászatok azonnali leállítását követeli, jelenleg  több mint 223 ezer aláírásnál tart a change.org honlapon.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.