Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Schmidt Mária majdnem 4 milliárdot kap, hogy csináljon egy Puskás-kiállítást

2019. április 6. 13:54 - szerző: 168 Óra

Schmidt Mária közalapítványát újabb feladat találta meg. A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint 3,9 milliárd forintot kap arra, hogy kiállítást rendezzen Puskás Ferencről a róla elnevezett 190 milliárdos stadionba – vette észre a 444.hu.

A közlemény szerint a kormány egyetért azzal, hogy a Puskás Aréna részeként megvalósuló Puskás Kiállítási Központot – ideértve az ahhoz szükséges kiállítástervezési, kiállítási eszközök beszerzésére irányuló, valamint belsőépítészeti és kiállításkivitelezési feladatok ellátását is – a Puskás Aréna épületének véglegessé vált építési engedélye és kivitelezési tervei alapján a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány valósítsa meg.

Erre a feladatra idén 2,4, jövőre 1,5 milliárd adóforintot biztosít a kormány a költségvetésből.

Fotó: Facebook

Azért is pikáns a helyzet, mert a Puskás-hagyaték jelenleg Felcsúton van. A 444.hu korábban megírta, hogy az Aranycsapat számos tagjának őrzik ott az emlékeit, Orbán Viktornak ugyanis régi álma, hogy ott legyen a Puskás-zarándokhely. A portál megjegyzi, hogy egyelőre nem tudni, hogy a miniszterelnök kölcsönadja-e a kiállításnak a Puskás-hagyatékot az új stadionnak, vagy az marad inkább az ő falujában.

Schmidt Mária egyébként nem unatkozhat. A március közepén megjelent kormányrendelet szerint ugyanis újra kormánybiztos lett, ezúttal a rendszerváltozás 30. évfordulójára emlékező 30 éve szabadon című emlékévet koordinálja a Terrorháza Múzeum főigazgatója. Az Orbán-kormány összesen 12 milliárd forintot költ az emlékévre, három évre elosztva. Az emlékév ugyanis két éven keresztül tart.

Korábban Schmidt Mária koordinálta az I. világháború 100. évfordulójával kapcsolatos megemlékezéseket, illetve a Dózsa László-botránnyal fémjelzett 1956-os emlékévet is.