Újra kormánybiztos lesz Schmidt Mária, most a rendszerváltozás kétéves emlékévéért felel

2019. március 14., 12:11

Szerző:

Schmidt Mária ismét kormánybiztos lesz. A Magyar Közlönyben megjelent és Orbán Viktor aláírásával jegyzett kormányhatározat szerint a rendszerváltozás 30. évfordulójára emlékező 30 éve szabadon című emlékévet koordinálja a Terrorháza Múzeum főigazgatója – vette észre a 444.

Fotó: Facebook

Feladatai szerint többek között koordinálja a programokat, illetve az azokhoz előirányzott közpénzek felhasználásával kapcsolatos döntés-előkészítő tevékenységet, emlékbizottságot szervez, és külön hangsúlyt fordít a rendszerváltoztatás után született generációk tájékoztatására és a programokba való bevonására.

Kormánybiztosként e tevékenységéért díjazásban és juttatásban nem részesül, tevékenységét titkárság nem segíti.

Az Orbán-kormány összesen 12 milliárd forintot költ az emlékévre, három évre elosztva. Az emlékév ugyanis két éven keresztül tart. Ahogy Orbán Viktor januári sajtótájékoztatón megjegyezte: „Magyaros emlékév lesz, két évig fog tartani”.

Korábban Schmidt Mária koordinálta I. világháború 100. évfordulójával kapcsolatos megemlékezéseket, illetve a Dózsa László-botránnyal fémjelzett 1956-os emlékévet is.

 

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.