Puzsér Róbert ma rájött, hogy mégsem indul a főpolgármester-jelölti előválasztáson

2019. június 3., 08:40

Szerző:

Puzsér Róbert publicista, a Jobbik és az LMP főpolgármester-jelöltje Facebook-oldalán jelentette be, hogy nem indul az ellenzéki előválasztáson.

„Az előválasztáson való részvételem egyik feltétele az volt, hogy a balliberális tömb korrekt módon osztozzon a kerületi polgármester-jelöltségeken az engem támogató pártokkal. Május 26-án a Jobbik törpepárttá zsugorodott, az LMP összeomlott, a korrekt alku feltételei így számukra rendkívül szerény mértékűre szűkültek: az EP-választás eredménye alapján alig jár nekik valami”

– írta bejegyzésében. Puzsér Róbert aránytalannak tartja, hogy az őt támogató két párt egyik fővárosi kerületben sem állíthat jelöltet.

„ Amikor rákérdeztem arra, hogy mi indokolja ezt az aránytalanságot, a gyurcsányista-szocialista tárgyalódelegáció a tavalyi országgyűlési képviselőválasztás eredményére hivatkozott. Ekkor jeleztem, hogy annak a választásnak az eredménye alapján a Jobbiknak és az LMP-nek több kerület is jár. Válaszukból kiderült, hogy a Jobbik és az LMP esetén ez nem számít. Szavazhatnak bárhogy az emberek, a szocialisták a pozícióikban maradnak. Budapesten az ellenzéki szavazók fele nem hajlandó sem a DK-ra, sem az MSZP-re szavazni, a fővárosi kerületek nyolcvan százalékában mégis ők állítanak polgármester-jelöltet. Ez gyalázat”

– magyarázta döntését. Kifogásolta emellett az előválasztás technikai lebonyolítását, a hosszadalmas folyamatot, és hogy még mindig nincs arról információ, hogy lesz-e lehetőség online szavazásra.

Bejegyzését azzal zárta, hogy ebben a bohózatban nem vesz részt, ha a körülmények nem változnak, majd kellemes előválasztást kívánt az ellenzéket daráló ellenzéknek.

Puzsér Róbert április 8-án jelezte, hogy kiszáll az előválasztási folyamatból, miután az MSZP-DK-Párbeszéd-Momentum az LMP és a Jobbik nélkül állapodott meg a jelöltekről. Május 22-én pedig azt közölte, hogy mégis hajlandó részt venni.

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.