Polt Péter sem siet, 2020-ig lehet nyomozni a csepeli választási csalás gyanúja ügyében

2019. július 25., 19:21

Szerző:

2018 márciusában a budapesti 17. számú választókerületi választási bizottság is kimondta, hogy huszonhárom jelölő párt ajánlóívein az ellenőrzött ajánlások között elhunyt személytől származó ajánlás szerepel. Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP végül visszalépő országgyűlési képviselő-jelöltje a 24.hu-nak akkor azt mondta, az első betekintés után azt gyanítják, hogy a kamupártokra adott csepeli aláírások jelentős részben megegyeznek a fideszes jelölt, Németh Szilárd ajánlási ívein szereplők adataival. (A Fidesz és a Lendülettel Magyarországért terézvárosi-erzsébetvárosi jelöltjének az ajánlóívein 341 ajánlás egyezett meg úgy, hogy az ajánlást szentesítő aláírás más és más. Ezeket az ajánlóíveket lefoglalták.)

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ügyben feljelentést tettek, Bangóné Borbély Ildikó pedig most írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy hol tart a vizsgálat,  mi a nyomozás határideje. Polt Péter válaszában azt írta,

nyomozás jelenleg is folyamatban van, vizsgálati szakaszban tart,a határideje pedig 2020. március 29,

Közlése szerint a nyomozás befejezésének időpontja jelenleg nem lehet meghatározni. 

Március óta további gyanúsította kihallgatások kerítettek sort. tanúkat is kihallgattak, írásmintákats rögzítettek.

Egyébként éppen ma délelőtt írtuk meg, hogy az Alkotmánybíróság is jegel néhány, a Fidesznek, illetve az Orbán-kormánynak kényes ügyet.

(A hvg.hu nyomán) 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.