Csepelen 23 párt ajánlóívein halottak ajánlásai szerepelnek

2018. március 19., 21:35

Szerző:

Huszonhárom jelölő párt ajánlóívein az ellenőrzött ajánlások között elhunyt személytől származó ajánlás szerepel – idézi a 24.hu a budapesti 17. számú választókerületi választási bizottság hétfő esti határozatát. Az ügyben a választási bizottság ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, és ennek a feljelentésnek a tanúsága szerint a 23 párt között ott van a Lévai Katalin-féle Lendülettel Magyarországért nevű párt is, amely a zuglói és a terézvárosi-erzsébetvárosi választókerületben is lebukott már hamis aláírásokkal. A budapesti 17. számú választókerületben emiatt  kérték ki a vonatkozó adatokat, amelyekből kiderül, hogy 23 párt halottak ajánlásaival nyújtotta be a maga ajánlóíveit. 

Bangóné Borbély Ildikó
Fotó: MTI/Kovács Attila

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP helyi országgyűlési képviselő-jelöltje a 24.hu-nak azt mondta, az első betekintés után azt gyanítják, hogy a kamupártokra adott aláírások jelentős részben megegyeznek a fideszes jelölt, Németh Szilárd ajánlási ívein szereplők adataival. (A Fidesz és a Lendülettel Magyarországért terézvárosi-erzsébetvárosi jelöltjének az ajánlóívein 341 ajánlás egyezik meg úgy, hogy az ajánlást szentesítő aláírás más és más. Ezeket az ajánlóíveket ma lefoglalták.) A 24.hu szerint ilyen durva csalási ügyre még nem volt példa az április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampányban.

A Csepelt és Soroksárt magába foglaló választókerületben – ahol Németh Szilárd Fidesz-alelnök is indul – 45 egyéni jelölt jelentkezett be képviselő-jelöltként, közülük azonban csak 23 aspiránst vett nyilvántartásba a választási bizottság.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.