Erzsébetvárosban is lefoglalták a Lévai Katalin-párt és a Fidesz ajánlóíveit

2018. március 19., 14:34

Szerző:

Oláh Lajos DK-s képviselő delegáltja összevetette a Fidesz és a Lévai Katalin-féle Lendülettel Magyarországért párt jelöltjének erzsébetvárosi ajánlásait, és azt találta, legalább 341 esetben egyeznek, csak éppen más az aláírás - tudta meg az Index. Oláh ezért választási csalás gyanúja miatt tett feljelentést a rendőrségen, a rendőrség pedig tudomása szerint le is foglalta az érintett jelöltek ajánlásait.

A Fidesz VI. és VII. kerületi szervezete a hétvégén azt mondta, amennyiben a kerületben az országgyűlési képviselői jelöltállításokkal kapcsolatban bármilyen szabálytalanság merült fel, azt a választási bizottságnak illetve az érintett hatóságoknak teljeskörűen ki kell vizsgálni.

Zuglóban már múlt héten nyomozás indult a Lévai-párt és a Fidesz íveinek egyezősége miatt. 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.